Více času na podstatné

iDNES: Vítěz ekologického Oscara letos dostane nízkoenergetický dům

22.07.2014 13:51

Energy Globe World Award je platforma pro neotřelé projekty šetřící energii. E.ON. právě představil tři nejlepší projekty v kategoriích Obec, Kutil, Firma a Mládež. Pro celkového vítěze je nachystána cena v podobě nízkoenergetického domu.

 

Neotřelý nápad a využití moderních technologií – to je hlavní idea nejuznávanější soutěže v Česku zaměřené na úsporu energií a zlepšení kvality životního prostředí. Mezinárodní odborná porota vybírala z 242 přihlášených projektů. „Těší nás, že si soutěž o ekologické Oscary v České republice získává stále větší popularitu, o čemž svědčí jak rostoucí počet přihlášek do soutěže, tak zájem médií a široké veřejnosti,“ uvedl Michael Fehn, předseda představenstva E.ON Czech Holding AG.

 

Vítězný projekt v každé kategorii obdrží ceny od partnerů soutěže, celkový vítěz navíc získá hrubou stavbu nízkoenergetického domu v hodnotě 1,1 milionu korun a tepelné čerpadlo. Cena čeká také na vítěze speciálních kategorií: „Nejsympatičtější projekt“ vybere široká veřejnost prostřednictvím internetového a SMS hlasování, zatímco nejlepší nezrealizovaný projekt v kategorii „Nápad“ bude zvolen odbornou komisí a vyhlášen samostatně.

 

Nominované i vítězné projekty jednotlivých kategorií budou představeny v rámci slavnostního vyhlášení v pondělí 6. října 2014. O celkovém vítězi pak rozhodnou diváci přímo v sále.

 

Více: ZDE

 

Zdroj: iDNES.cz