Více času na podstatné

IPPC: Final meeting k BAT “Výroba neželezných kovů”

14.04.2014 12:17

Ve dnech 17. až 21. bžezna 2014 se v Seville ve Španělsku konalo finální jednání (z angl. Final meeting) nad návrhem referenčního dokumentu o nejlepších dostupných technikách (Best Available Techniques - BAT) “Výroba neželezných kovů“ (z angl. Non-ferrous Metal Industries) připravovaným podle Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/75/EU o průmyslových emisích. Vedle zástupců členských zemí Evropské unie se jednání zúčastnily i desítky zástupců profesních svazů dle výrob jednotlivých kovů.

Revize referenčního dokumentu o BAT (BREF) “Výroba neželezných kovů“ započala již v roce 2007. V průběhu revize byly nakonec zpracovány návrhy revidovaného dokumentu D1 až D3 a proběhla změna na postech tvůrců revidovaného dokumentu v Evrospkému úřadu zabývajícímu se problematikou integrované prvence (EIPPCB).

Po zapracování všech připomínek, které byly uplatněny na finálním jednání, případně písemně doplněny po jednání v tzv. “split views”, budou Závěry o BAT pro výrobu neželezných kovů předloženy ke schválení na Fóru dle čl. 13 Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2010/75/EU o průmyslových emisích.

 

Čtěte také:

Split views k BAT “Výroba desek na bázi dřeva” do 22. dubna (11.4.2014)

 

Zdroj: MPO (server IPPC)

Foto: Wikimedia.org (Autor: Kostya Wiki)