Více času na podstatné

ISPOP – ODPADY ohlašování v roce 2014

27.09.2013 07:27
UŽITEČNÉ SEMINÁŘE.cz si Vás dovolují pozvat na seminář "ISPOP – ODPADY ohlašování v roce 2014" v termínech Praha 8. ledna 2014 a Hradec Králové 13. ledna 2014.
První část semináře bude věnována zákonu č. 185/2001 Sb., o odpadech, jeho novelizaci (zákon č. 169/2013 Sb., tzv. ekoauditová novela), a to konkrétně dopadům některých změn v roce 2014 na původce odpadů a provozovatele zařízení pro nakládání s odpady.
Obsah semináře bude zaměřen především na problematiku zařazování odpadu, hodnocení nebezpečných vlastností odpadů, vedení průběžné evidence a ohlašování dat o produkci a nakládání s odpady, způsob zasílání základních údajů o provozu zařízení k nakládání s odpady, způsob vedení evidence při přepravě nebezpečných odpadů (ELPNO).
Budou probrány změny v ohlašovacích povinnostech včetně přehledu zrušených ohlašovacích povinností. Bude objasněno přidělování identifikačních čísel zařízení (Katalog zařízení). Dále bude pozornost zaměřena na aktuální a časté problémy v oblasti evidence a ohlašování odpadů (např. původcovství odpadu, evidence na sběrných dvorech, upuštění od třídění atd.).
V závěru dopoledního bloku přednášek budou nastíněny nové teze způsobu ohlašování produkce odpadů a nakládání s nimi.
V druhé části semináře bude následovat praktická ukázka vyplňování PDF formulářů pro hlášení o produkci a nakládání s odpady (Příloha č. 20 vyhlášky č. 383/2001 Sb.) s uvedením příkladů častých nedostatků a chyb, které mohou zabránit úspěšnému podání hlášení do systému ISPOP. Účastníci zároveň získají základní informace o kontrolách, které nad ohlašovanými daty provádí Ministerstvo životního prostředí.
 
Seminář je určen pro:
původce odpadů, provozovatele zařízení k nakládání s odpady, podnikové ekology, poradce v oblasti životního prostředí, pracovníky orgánů veřejné správy a samosprávy.

Upozornění:
Seminář není zaměřen na plnění povinností při nakládání s obaly a odpady z obalů ani na problematiku zpětného odběru výrobků.
 
Místo konání: Praha, Hotel ILF

Termín: Čtvrtek 8. ledna 2014, přednášky 9:00 - 15:30 hodin

Cena: 1300,- Kč bez DPH

Další informace: ZDE

 
 
Místo konání: Hradec Králové, Hotel Tereziánský dvůr

Termín: Úterý 13. ledna 2014, přednášky 9:00 - 15:30 hodin

Cena: 1300,- Kč bez DPH

Další informace: ZDE