Více času na podstatné

Jiří Dostál odstoupil z funkce místopředsedy představenstva a generálního ředitele Kovohutí Příbram

13.12.2017 14:28

Generální ředitel Kovohutí Příbram Jiří Dostál odešel z vedení společnosti. Ze zdravotních důvodů odstoupil z funkce místopředsedy představenstva a skončil i ve funkci generálního ředitele. Novým místopředsedou představenstva se stal jeho dosavadní člen Zdeněk Kunický. Řízením a zastupováním firmy byli pověřeni Kunický a finanční ředitel Jan Moudrý.

Dostál řídil společnost Kovohutě Příbram nástupnická 14 let. Za jeho působení byla v roce 2005 otevřena divize Elektroodpad, rozšířily se aktivity koupí firem Galmet a Recyklace Ekovuk, která zpracovává osvětlovací zařízení v areálu hutě. Rozběhly se také další činnosti dceřiné společnosti Kovohuty SK na Slovensku.

Kovohutě Příbram jsou zpracovatelem odpadů s obsahem olova a cínu, výrobcem olova, jeho slitin a dalších výrobků, zpracovatelem odpadů s obsahem drahých kovů a odpadů elektrických a elektronických zařízení. Firma se zaměřuje na výkup a sběr odpadů od lidí z Příbramska a okolí. Odebírá olověné baterie, elektroodpad, osvětlovací zařízení, odpady s obsahem drahých kovů v souladu s platnou legislativou a malé baterie a víčka. Olověné baterie a další odpady se na vrátnici podniku vykupují nonstop sedm dní v týdnu.

Loňské tržby společnosti překročily plánované 2,5 miliardy korun, meziročně vzrostly o více než devět procent. Šlo o nejvyšší tržby v historii. Podnik loni vyrobil přes 48 tisíc tun olova a jeho slitin, což byla nejvyšší roční produkce v celé 230leté historii hutě. Pro ekologickou recyklaci bylo vykoupeno téměř 77 tisíc tun olověných odpadů, zejména olověných baterií.