Více času na podstatné

Konference FOOD WASTE 2014 proti plýtvání potravinami v České republice

23.09.2014 14:33

Více než polovina české populace považuje plýtvání a vyhazování potravin za vůbec nejzávažnější problém, který se potravin týká. Vyplývá to z výzkumu na téma plýtvání, který realizovala exkluzivně pro konferenci FOOD WASTE 2014 společnost IPSOS.

Konference FOOD WASTE 2014 se konala ve středu 17. září 2014 v pražském Hotelu Rott. Vedle zveřejnění aktuálních výsledků výzkumu na téma plýtvání potravinami v České republice si účastníci konference vyslechli například vystoupení dvou hostů z Velké Británie: Richarda Swannella, ředitele organizace WRAP (Waste & Resources Action Programme) a Marka Littlea, šéfa programu Food Waste společnosti Tesco Group. Za český stát promluvil Jindřich Fialka, ředitel odboru potravinářské výroby a legislativy Ministerstva zemědělství. V panelových diskusích na téma plýtvání debatovali představitelé českých firem (Moštovna Lažany, Hotel Adria Praha, Pekárna Adélka, Pejskar & Spol.), ale i zástupci platformy Byznys pro společnost, médií a neziskových organizací.

Konference FOOD WASTE 2014 navázala na loňský úspěšný ročník a na stránkách pořádající agentury PubliCon www.publicon.cz lze najít jak prezentace hlavních řečníků, tak videozáznam z celé konference.

První ročník konference se konal 5. června 2013 a zprávu z něj a obrazový záznam najdete ZDE.