Více času na podstatné

Konferenci TVIP obohatí seminář Inovace a životní prostředí

09.02.2015 15:27

DOPORUČUJEME! Cesta na zahraniční trhy je pro mnohé technologie zapovězena, neboť nedokáží konkurovat informačním strategiím nadnárodních firem. Současný „virtuální“ svět poskytuje zákazníkům k jejich spokojenosti nebývale mnoho informací, dokonce lze říci, že jsme dostupnými informacemi zahlceni.

Všechny stroje jsou prezentovány v nejlepší kondici. Většina informací je však zkreslena, opakuje se a šíří se a důležité informace ve skutečnosti chybějí. Dokonce můžeme říci, že některé opravdu klíčové informace nejsou vůbec k dispozici. Zaregistrovali jste někdy informaci o stroji, který se nepodařil, nebo že ve srovnání se zařízením jiného výrobce tento stroj zaostává ve většině sledovaných parametrů? Informace od prodejců zdůrazňují výhody, zlehčují nevýhody a vyhýbají se srovnání se stroji, které jsou lepší. Do této směsice informací vstupuje inovativní technologie, nemající reference z praktického využití a s ambicí získání tržního podílu.

Námi navrhované řešení této situace je skryto ve zkratce ETV – Environmental Technology Verification. Důvěru potencionálních kupců přinese nezávislé posouzení nové technologie třetí stranou. Výrobcem deklarovaná výkonnost je podrobena nezávislému testování a hodnocení podle vlastních charakteristik. To znamená nižší rizika pro zákazníky a investice. Uživatelé budou mít možnost porovnat technologie a najít ty, které odpovídají jejich potřebám.

ETV je tak novým marketingovým nástrojem, který pomáhá při uplatnění výrobků nejen na evropském trhu, ale i na dalších vybraných trzích. Lze jej též využít k přesvědčení investorů a grantových agentur o inovativnosti řešení, prokázání shody s právními předpisy atd.

Ověřené inovativní technologie, se prostřednictvím ETV dostanou do prestižní evropské rodiny inovativních technologií, které propaguje Evropská komise na konferencích a veletrzích po celém světě.

Chcete zaujmout na zahraničním trhu, neměli byste chybět na Týdnu výzkumu a inovací pro praxi (18. – 20. 3.) v Hustopečích a zejména na semináři Inovace a životní prostředí (20. 3.), který je koncipován jako Národní informační den ETV.

 

Více informací o Týdnu výzkumu a inovací pro praxi - ZDE