Více času na podstatné

Legislativní rada vlády přerušila projednávání novely stavebního zákona

24.03.2016 16:00

VÝSLEDEK Návrh stavebního zákona měla dnes na programu Legislativní rada vlády. Návrh zákona, kterým se mění zákon č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony předkládá Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR).

Novela stavebního zákona má podle předkladatele přinést zefektivnění povolovacích řízení, jejich zkrácení a současně i zavádí možnost pouze jednoho povolovacího řízení - tzv. koordinované řízení.  Změny provedené ve stavebním zákoně jsou promítnuté i do dalších souvisejících zákonů.

Rozsáhlejší změny jsou provedeny v zákoně o posuzování vlivů na životní prostředí a v zákoně o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury, kde jsou změny vyvolané nutností upravit v právním řádu výkon působnosti Ministerstva průmyslu a obchodu ke koordinaci procesů povolování projektů společného zájmu podle nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se stanoví hlavní směry transevropské sítě.

 

MMR ČR: Na závěr Legislativní rada vlády s ohledem na rozsah a povahu připomínek svého stanoviska projednání návrhu se souhlasem předkladatele, respektive ministryně Karly Šlechtové, přerušila, a navrhla předkladateli, aby návrh zákona upravil podle připomínek návrhu stanoviska Legislativní rady vlády, zpravodajských zpráv a závěrů projednání, a Legislativní radě vlády upravený návrh předložil k jeho opětovnému projednání. Výsledek JEDNÁNÍ LRV: Legislativní rada vlády přerušila projednávání.