Více času na podstatné

Ministerstvo průmyslu a obchodu podpoří české podnikatele na LOH

19.07.2012 08:54

MPO plní vládní usnesení č. 602 ze srpna 2011 k účasti státu při přípravě a realizaci projektu Česká stopa 2012. Níže uvedený text dopisu rozeslaného podnikatelům ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu, Hospodářské komory České republiky a Svazu průmyslu a dopravy ČR:

Vážení podnikatelé,

Letní olympijské hry 2012 v Londýně nejsou pouze místem sportovních soutěží, ale jsou i prostředím, v němž se daří byznysu.

Abyste mohli největší světové sportovní a společenské akce tohoto roku plně využít, je zde "Česká stopa 2012". Projekt, připravený na základě rozhodnutí vlády Českým olympijským výborem společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a s desítkami dalších institucí a organizací. Projekt, zaměřený na prezentaci státu v oblasti vzdělávání, vědy, kultury, cestovního ruchu, podpory obchodu a investičních příležitostí. "Česká stopa 2012" tak podpoří nejen prosazování českých zájmů ve Velké Británii obecně, ale i zájmů Vašeho konkrétního byznysu.

MPO nabízí českým podnikatelům v Českém domě zázemí a reprezentativní prostory k jednáním s obchodními partnery, tzv.

"Ministry of Industry and Trade Meeting Point",

který bude organickou součástí Českého domu a bude podnikatelům volně k dispozici v průběhu celé olympiády. Český dům bude otevřený od 27. července do 12. srpna každý den od 10 hodin. Jeho umístění Českého domu v Londýně napovídá, že "Česká stopa 2012" brala ohledy na pomoc byznysu již od samého počátku: Český dům se nachází v budově známého Business Design Centre ve čtvrti Islington. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR zde připravuje i oficiální prezentaci českého průmyslového designu. Ovšem i vy zde můžete uspořádat třeba tiskové konference, společenské akce nebo firemní a osobní jednání. Již dnes ovšem víme, že bude nezbytné raději si reprezentativní prostory předem a včas rezervovat.

V případě Vašeho zájmu o využití jednacích prostor MPO v Českém domě je nutné si předem rezervovat konkrétní termín. Kontaktní osobou je Markéta Hrušková, StraightCom, tel.: 775 361 881, mailto: info@straightcom.cz. Kompletní informace o Českém domě, chystaných aktivitách a programu naleznete na webu www.ceskydum2012.cz.

Stejně jako doufáme v londýnský úspěch české sportovní reprezentace, věříme, že i Vy jako podnikatelé dokážete vytěžit co nejvíce z možností, které olympijské hry nabízejí. "Česká stopa 2012" je i Vaše stopa — a my se těšíme na spolupráci s Vámi při jejím londýnském dotváření!

Více informací na MPO.cz (Tisková zpráva po konferenci z 26. června)