Více času na podstatné

Ministr přijal rezignaci Rut Bízkové

06.04.2011 07:26

Ministr Tomáš Chalupa přijal rezignaci první náměstkyně ministra životního prostředí a ředitelky sekce ekonomiky a politiky životního prostředí Rut Bízkové.

Ministr Bízkové poděkoval za její dosavadní spolupráci. „Rut Bízkové si velice vážím a bylo mi ctí s ní spolupracovat. Patří k lidem, kteří se dlouhodobě věnují problematice životního prostředí a v této oblasti odvedla velký kus práce,“ řekl Tomáš Chalupa. „Poznal jsem ji jako člověka, který je pracovitý a který se nebojí a za to si jí velmi vážím. Věřím, že zůstane činná ve veřejném životě,“ dodal.

„Po více než šesti letech v resortu životního prostředí jsem dospěla k názoru, že nastal čas na změnu,“ uvedla Rut Bízková. „Ochrana životního prostředí je náročná disciplína – přeji panu ministrovi, aby se mu práce v tomto oboru dařila,“ dodala.

Rut Bízková byla od září 2006 náměstkyní ministra životního prostředí a ředitelkou sekce ekonomiky a politiky životního prostředí. Od 15. dubna do 13. července 2010 zastávala post ministryně životního prostředí. Poté přešla na pozici I. náměstkyně ministra životního prostředí.