Více času na podstatné

Ministr R. Brabec byl dnes hostem Dvaceti minut Radiožurnálu

13.11.2014 17:23

ZÁZNAM ZVEŘEJNĚN! „Podařilo se sice odprášit a investovat do velkých průmyslových zdrojů, to samé se ale nestalo v lokálních topeništích,“ vysvětlil ministr životního prostředí Richard Brabec důvody, proč máme v Česku stále špatné ovzduší. Jak chce ministerstvo životního prostředí proti znečištění ovzduší bojovat? To nastínil v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou.

V horizontu několika příštích týdnů bychom chtěli s EK dokončit debatu a získat až 9 miliard korun z evropských fondů na výměnu významných části lokálních topenišť v Česku. Ministr odhadl, že již na 80% se podařilo Komisi přesvědčit. Teď je potřeba dojednat za jaký druh kotle se bude moci za evropské peníze vyměnit. Komise zatím připouští výměnu starého kotle za nový plynový kotel nebo kotel na biomasu. Ministerstvo se teď snaží, aby si občané mohli také pořídit nový moderní kotle na uhlí.

A jak si poradíme s povinným tříděním bioodpadu a kovů od nového roku? Rozšíří se letiště Vodochody? A kdy předloží ministerstvo životního prostředí zákon o národních parcích? Poslechněte si záznam Dvaceti minut Radiožurnálu - ZDE.

 

Doporučujeme také: Hostem dnešního Hyde parku ČT24 bude Jaroslav Hanák - prezident, Svaz průmyslu a dopravy ČR. Dan Ťok předal vedení firmy Skanska a měl by se stát v pořadí devátým ministrem dopravy. Skanska se specializuje na stavby a rekonstrukce dálnic, silnic a mostů. Na stavby mezinárodních koridorů i regionálních tratí. Je dodavatelem všech typů kolejových staveb, včetně městské hromadné dopravy. Může Dan Ťok řídit problémový resort, aniž by byl v neustálém podezření ze střetu zájmů? Jaké úkoly čekají nového ministra dopravy? Záznam pořadu - ZDE

 

Zdroj: ČRo