Více času na podstatné

Místopředsedkyní ERÚ se stala Alena Vesecká

04.11.2014 20:19

Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká bude opět pracovat pro stát. A to ve funkci místopředsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Serveru iDNES.cz to potvrdila šéfka ERÚ Alena Vitásková. „Byla jmenována místopředsedkyní pro oblast legislativně právní,“ řekl iDNES.cz mluvčí ERÚ Jiří Chvojka. Vesecká bude mít na starost všechny právní otázky, které úřad řeší, například vedení sporů. Předsedkyně úřadu Alena Vitásková si od Vesecké slibuje pomoc při řešení komplikovaných sporů, kterými se ERÚ zabývá hlavně v souvislosti s nedávným solárním boomem. Vesecká se chce věnovat i přípravě nové legislativy.

Novou místopředsedkyní pro oblast legislativně-správní dnes předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková jmenovala Renatu Veseckou. Bude odpovědná za všechny oblasti týkající se právních otázek, kterými se úřad zabývá.

„Paní Vesecká je dlouholetá profesionálka v oblasti práva, jako nejvyšší státní zástupkyně i jako advokátka přišla do styku s komplikovanými případy v oblasti správního i trestního práva, a to jak z hlediska hmotného, tak procesního. Její příchod na úřad velmi vítám a těším se, že pod jejím vedením se podaří zvládnout nápor komplikovaných sporů, které musí úřad zejména kvůli zátěži z minulosti řešit,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

„Chtěla bych svými znalostmi, zkušeností a praxí pomoci Energetickému regulačnímu úřadu a paní předsedkyni v řešení komplikovaných právních problémů, kterých v poslední době na poli trestním i v oblasti správního práva přibývá. Za zásadní rovněž považuji legislativní práce, které mohou zlepšit situaci v odvětví energetiky,“ řekla Renata Vesecká.

Renata Vesecká působila v oblasti justice, zastávala pozici nejvyšší státní zástupkyně a od roku 2011 pracovala jako advokátka. Do funkce místopředsedkyně ERÚ byla jmenována ke dni 4. listopadu 2014.

 

Doporučujeme:

Do vedení ERÚ míří Vesecká, může pomáhat i s podezřelými případy (ČT24)

 

Zdroj: iDNES.cz, E15