Více času na podstatné

MMR připravilo další zjednodušení pro dotace na energetické úspory

27.03.2017 12:11

Ministerstvo pro místní rozvoj se nadále snaží zjednodušit a urychlit administraci projektů na energetické úspory v bytových domech v Integrovaném regionálním operačním programu (IROP). Počínaje dubnem 2017 má být vše ještě mnohem snazší a jednodušší než dosud.

Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo revizi Specifických pravidel pro žadatele a příjemce v 37. výzvě IROP „Energetické úspory v bytových domech II“.

Předmětem revize jsou tato administrativní zjednodušení:

  • snížení počtu povinných příloh
  • snížení množství vyžadovaných údajů
  • úleva v oblasti veřejných zakázek – navýšení limitu pro zadání stavebních zakázek v uzavřené výzvě na 20 mil. Kč

 

Za účelem zjednodušení administrace projektů a zvýšení kvality servisu pro žadatele a příjemce připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Centrem pro regionální rozvoj České republiky (CRR) další opatření, a to v podobě vzorového zadání veřejné zakázky, semináře ve spolupráci s Akademií pro bytové domy, zrychlení procesu hodnocení na CRR a mnohá další zjednodušení.

Díky těmto změnám dojde k dalšímu urychlení administrace žádostí, méně častému vyzývání žadatelů k doplnění projektové žádosti a také k rychlejší realizaci všech opatření. Tedy i k rychlejšímu vyplácení podpory žadatelům. V dlouhodobějším horizontu MMR připravuje další opatření, která dále žadatelům usnadní čerpání.

Více informací naleznete ZDE.