Více času na podstatné

Možnosti využití LNG představý odborný workshop

16.11.2015 19:59

V úterý 24. listopadu, proběhne v rámci veletrhu Czechbus na Pražském Výstavišti celodenní workshop na téma zkapalněného zemního plynu (LNG) v dopravě. Diskutovat se bude o všech aspektech využití LNG, což pro Českou republiku je zajímavé především v kamionové a autobusové přepravě.

Workshop je určen především zástupcům dopravních podniků a managementu soukromých společností kamionové přepravy, dále odborné veřejnosti, státní správě, představitelům krajských samospráv, médiím aj. Na konferenci budou diskutovány jak zkušenosti s provozem LNG autobusů ve veřejné dopravě, provoz plnicích LNG a CNG stanic, tak ale zejména využití LNG v kamionové dopravě.

V programu workshopu vystoupí zástupci MPO (Martin Voříšek), MŽP (Jaroslav Kepka), ČEPRO (Ivan Souček), Chart Ferox (Václav Chrz a Jan Kurel), E.ON (Jiří Šimek), Gazprom Germania (Tobias Jacobs), GAZPROM export (Evgenij Pronin), Solbus, E.ON Global Commodities (Wessling Detlef) a další. Workshop bude moderovat pan Evgenij Pronin, z Gazprom Exportu v Petrohradě. Diskuse bude zpestřena i promítnutím několika krátkých filmů na dané téma.

Celodenní workshop „LNG v dopravě“ v rámci veletrhu Czechbus proběhne od 9:45 hod. do 17 hodin, v Levém křídle Průmyslového paláce areálu Výstaviště Praha 7 – Holešovice. Vstup je zdarma. Registrace začíná v 9 hod., workshop pak v 9:45 hod.

Český plynárenský svaz poskytl akci záštitu.