Více času na podstatné

MPO uzavřelo dobrovolnou dohodu na snižování energetické náročnosti a úspor energie

09.07.2016 09:57

Ministerstvo průmyslu a obchodu uzavřelo v polovně června s Asociací poskytovatelů energetických služeb dobrovolnou dohodu o spolupráci v oblasti snižování energetické náročnosti a dosahování úspor energie.

Ministerstvo průmyslu a obchodu má zájem vytvářet legislativní podmínky, motivovat a metodicky vést ostatní subjekty ve státním sektoru k využívání projektů, při nichž jsou poskytovány energetické služby se zaručeným výsledkem (uplatnění metody EPC). Asociace bude uplatňovat v rámci realizovaných projektů vyspělé technologické postupy s vysokou účinností a bude mít zájem poskytovat informace o velikosti dosažených úspor u realizovaných projektů EPC.

Kromě jiného dohoda přispěje k plnění cíle v oblasti zvýšení objemu dosahovaných úspor energie podle článku 7 směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti. Plnění cíle je dosahováno formou alternativního schématu prostřednictvím tzv. politických opatření, mezi která patří kromě dotačních programů také dobrovolné dohody mezi státními a privátními subjekty.

 

Dokument ke stažení:

Dobrovolná dohoda o spolupráci mezi MPO a APES