Více času na podstatné

MŽP zahájilo veřejnou konzultaci k přípravě Plánu odpadového hospodářství ČR pro období 2025–2035

14.07.2023 11:02

Během přípravy Plánu odpadového hospodářství České republiky pro období 2025-2035 nabízíme veřejnosti vyjádřit svůj názor a podílet se tak na přípravě strategické koncepce, která ovlivní odpadové hospodářství na dalších deset let. Termín pro zaslání podnětů MŽP běží do 31. srpna 2023.

V současné době je platný aktualizovaný Plán odpadového hospodářství ČR pro období 2015-2024 s výhledem do roku 2035. (ZDE). Plán představuje klíčový dokument pro realizaci dlouhodobé strategie nakládání s odpady, obalovými odpady a výrobky s ukončenou životnost.

Hlavními cíli strategie budou především: · předcházení vzniku odpadů, · zvýšení recyklace a materiálového využití odpadů, · přechod k oběhovému hospodářství.

Veřejná konzultace probíhá formou strukturovaného dotazníku, který obsahuje několik otázek týkajících se názorů veřejnosti na nastavení strategie, priorit a cílů v oblasti odpadového hospodářství.

Veřejná konzultace je určena široké veřejnosti - od orgánů veřejné moci, přes akademickou sféru a další odbornou veřejnost či zástupce zájmových skupin a nestáních neziskových organizací až po jednotlivce.

Na stránkách MŽP je dostupný dotazník ve formátu docx. Zájemci si jej můžou stáhnout, vyplnit a odeslat na e-mail:cirkularnicesko@mzp.cz nejpozději do 31. 8. 2023