Více času na podstatné

Na letošním FOR WASTE & WATER 2015 představí svůj program Státní fond životního prostředí

20.07.2015 08:53

Témata týkající se ekologie jsou pro dnešní společnost stále více aktuální. Evropská legislativa přenáší „ekologickou zodpovědnost“ na náš stát, kraje, města, obce, ale i na samotné občany. Příkladem je novela zákona o odpadech platná od začátku letošního roku, která obcím stanovila povinnost zajistit domácnostem místa pro odkládání bioodpadů. Šetrné zacházení s přírodními zdroji už není v současné době pouhým koníčkem, ale nutností a povinností každého z nás.

Laickou, ale i odbornou veřejnost informuje o tématech recyklace, nakládání s odpady, ale i o technologiích čištění vody už poněkolikáté veletrh FOR WASTE & WATER. V rámci 10. ročníku nachystali organizátoři několik konferencí. Ve spolupráci s časopisem podnikatelů ve stavebnictví Build Info, se uskuteční seminář zaměřený na recyklaci, využití a likvidaci stavebních a jiných odpadů. Spolu s obecně prospěšnou společností DŮM PLNÝ ÚSPOR® připravili organizátoři dvě přednášky. Na první přednášející poradí, jak získat dotace z programu Nová zelená úsporám a na druhé se zájemci dozvědí něco o úspoře energie.

Přednášky a konference se uskuteční v několika sálech. Informace o místě najdou návštěvníci ve veletržním průvodci, nebo na informačních tabulích přímo na veletrhu. Jedním z vystavovatelů bude opět Státní fond životního prostředí, který na veletrhu FOR WASTE & WATER představí svůj nový program.

 

10. ročník veletrhu FOR WASTE & WATER a současně probíhající veletrhy FOR ARCH, FOR THERM, FOR WOOD, BAZÉNY, SAUNY & SPA se uskuteční od 15. do 19. září 2015 v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech.