Více času na podstatné

Národní technické muzeum otvírá novou expozici věnovanou vodě

27.07.2017 13:43

Národní zemědělské muzeum v Praze se po rekonstrukci vnitřních prostor návštěvníkům od poloviny prázdnin představí ve zcela nové podobě. Proměna se netýkat jen stavebních úprav. Muzeum otevírá také další tři z řady nových expozic a unikátní střešní terasu, která nabízející jeden z nejkrásnějších pohledů na hlavní město.

Jednou z novinek je také stálá expozice Voda v krajině. Voda v krajině je koncipována tak, aby interaktivní formou představila kompletní příběh vody. Návštěvníci mohou na plastické obří mapě naší republiky sledovat, jak vypadá hospodaření s vodou v jednotlivých regionech, pracovat s mapami rybničních soustav, povodí, rozvodí, srážek a sucha a dozvědět se, kam se voda ztrácí a kde se naopak může nečekaně objevit; jaký vliv má na život v jednotlivých oblastech a jak ovlivňuje ráz krajiny. Vše je doprovázeno animacemi a podmanivým zvukovým podkreslením, aby byla iluze vodního světa úplná.

Návštěvníci ji budou moci spolu s nově zrekonstruovanou budovou a třemi novými expozicemi Národního zemědělského muzea navštívit od 27. července letošního roku.

 

Fotodokumentace: