Více času na podstatné

Nenechte si ujít konferenci Cirkulární ekonomika ve stavebnictví!

24.07.2018 21:45

Dovolujeme si pozvat zástupce odborné veřejnosti na konferenci Cirkulární ekonomika ve stavebnictví, která se bude konat dne 20. září v prostorách Kampusu Hybernská, kde od září startují i aktivity Cirkulárního hubu, tedy projektu, který vzniká za podpory Technologické agentury České republiky. Zájemci se mohou těšit na konferenci, workshopy, příležitosti pro networking i konkrétní match-making s firmami či institucemi, se kterými mají zájem prodiskutovat odbornou spolupráci.

Sekce stavebnictví se stala i prioritní oblastí prvního českého Cirkulárního městského skenu města Prahy, jehož první výsledky budou na akci taktéž představeny. Cirkulární sken Praha se zaměřuje na úvodní analýzu současného stavu, až po realizaci řešení, která budou zaměřena na vytvoření praktického plánu přechodu na cirkulární město, ve kterém budou odpady vnímány jako zdroj.

Na základě zahajovacího workshopu bude Sken pokračovat detailním mapováním materiálových toků města za účelem identifikace sektorů s největším prostorem pro zlepšení. Ve třetí a poslední fázi projektu budou identifikovány pilotní projekty, které budou sloužit jako výchozí bod pro přechod na cirkulární ekonomiku. Součástí této fáze bude vytvoření akčního plánu, jenž doporučí kroky k realizaci pro jednotlivé zainteresované skupiny a to jak z krátkodobého, tak i dlouhodobého hlediska.

Praha nebude prvním městem. Stejný sken si nechal zpracovat Amsterdam, Brusel či město Glasgow. Projekt vzniká díky dlouholetému partnerství INCIEN s holandskou expertní organizací Circle Economy.

Předběžný program konference naleznete ZDE a registraci můžete provést na emailu sona@incien.org.

Konferenci pořádá Institut cirkulární ekonomiky (INCIEN).