Více času na podstatné

Nové energetické štítkování domácích elektrospotřebičů

31.10.2011 09:03

Energetické štítky se dočkaly změny. Jejich vzhled se zjednoduší, místo textu se budou používat jen ikony a ze štítku bude jasná roční spotřeba. Mezi domácí spotřebiče, kterých se štítkování týká, se od konce listopadu 2011 nově zařadí i televizory. Novinkou je, že štítky se týkají i prodeje přes e-shopy.

Energetický štítek poskytuje velmi jednoduchý způsob, jak si vybrat energeticky úspornější elektrospotřebič. Energetické štítky Vám umožní
přehledně srovnat vybrané modely a jednoduše se rozhodnout pro nejúspornější spotřebiče na trhu. V průběhu roku 2011 se v obchodech u některých spotřebičů objevují nové typy energetických štítků. Tyto štítky se od těch původních liší jak vzhledem, tak i obsaženými informacemi.

Jaké jsou hlavní změny v energetickém štítkování elektrospotřebičů? Kterých elektrospotřebičů se to týká? Jak bude vypadat nový štítek a jaké jsou rozdíly mezi novým a původním štítkem? Jak vybírat spotřebiče a jak je správně obsluhovat? Odpovědi na tyto otázky naleznete v níže předložené publikaci. Publikace přináší nejen podrobný přehled o hlavních změnách ve štítkování elektrospotřebičů, ale také zde naleznete katalog jednotlivých kategorií spotřebičů, jichž se energetické štítkování týká. U každé kategorie spotřebičů jsou také uvedeny informace o správném výběru a obsluze spotřebiče i o případných dalších změnách, které se příslušné kategorie týkají. Doufáme, že Vám tato publikace pomůže snáze se orientovat a usnadní Vám rozhodování při výběru energeticky úsporných spotřebičů.

 

Publikace ke stažení: Nové energetické štítkování domácích elektrospotřebičů

 

Publikaci vydalo: Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s.