Více času na podstatné

Novinky v oblasti dotací - zelená úsporám, energetika a OP Rybářství

22.05.2012 08:54

Zelená úsporám

Na podzim Ministerstvo životního prostředí představí základní rámec dotačního programu , který by měl nahradit obecně známý program Zelená úsporám. Název nové programu není zatím znám. Tomáš Chalupa sdělil, že žadatelé o příspěvek na zateplení nebo ekologické topení nebudou mít nárok na dosavadní dotaci ve výši 67 procent celkové investice. Zelená úsporám by se měla proměnit v "příznivou půjčku s bonusem", tedy půjčku s nižším úrokem a dotací. Nový program by měl zahrnovat i veřejné budovy a také novostavby.

 

Připravované výzvy 7. RP v energetice a možnosti transferu výsledků sítě Enterprise Europe Network

Technologické centrum AV ČR pořádá dne 1. června 2012  seminář k připravovaným výzvám  7. rámcového programu v oblasti energetiky (poslední kolo výzev 7. RP v oblasti energetiky a zároveň o otevření programu směrem k návaznému programu Horizont 2020). Seminář se dále zaměří na oblast vykazování nákladů v projektech a na možnosti navázání spolupráce a transferu výsledků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network. Další infromace získáte ZDE

 

Třinácté kolo příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství bude spuštěno v červnu

V rámci třináctého kola Operačního programu Rybářství 2007 – 2013 mohou zájemci od 19. června 2012 předkládat Žádosti o dotace na projekty v opatření 3.2 Opatření na ochranu vodních živočichů a rostlin, záměr b) vysazování úhoře říčního. Ministerstvo zemědělství vyčlenilo pro účely zarybnění rybářských revírů mladými úhoři pro třinácté kolo OP Rybářství částku 10 milionů korun, z toho 75 procent pokryje příspěvek Evropské unie. Příjem žádostí pro výše uvedené opatření začne 19. června a všechny budou v souladu s Pravidly přijímány prostřednictvím Portálu farmáře a na příslušných regionálních odborech Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF). Příjem žádostí končí 25. června ve 13 hodin. Úplné znění Pravidel je k dispozici v elektronické podobě na internetové adrese Ministerstva zemědělství www.eagri.cz (rubrika Dotace, podrubrika Operační program Rybářství) a rovněž na stránkách SZIF, a to na www.szif.cz v sekci Operační program Rybářství. Vyplnění a elektronické zaslání Žádosti o dotaci z OP Rybářství 2007 – 2013 prostřednictvím Portálu farmáře SZIF bude možné od 5. června 2012.