Více času na podstatné

Novinky z 33. schůze PSP ČR: projednání zákona o ochraně ovzduší posunuto, schválena senátní verze zákona o podporovaných zdrojích energie

31.01.2012 15:59

Zákon o podporovaných zdrojích energie:

Poslanci projednali znovu návrh zákona o podporovaných zdrojích energie, který jim byl vrácen Senátem. Poslanci souhlasili s pozměňovacími návrhy Senátu. Normu, která má v jednom předpisu soustředit podporu pro obnovitelné zdroje, druhotné zdroje a kombinovanou výrobu elektřiny a tepla z obnovitelných zdrojů, senátoři upravili. Mimo jiné snížili i státní podporu výroby elektřiny z biometanu ze 4000 na 1700 korun na megawatthodinu spalného tepla. Snížení příspěvku pro výrobu elektřiny z biometanu a další změny mají navržené horní komorou podle senátorů ušetřit státu do roku 2020 kolem 50 miliard korun. Novela teď čeká jen na podpis prezidenta.

 

Související dokument:

Usnesení Senátu k návrhu zákona o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů

 

Zákon o ochraně ovzduší:

Na žádost ministra životního prostředí bude návrh zákona o chraně ovzduší projednáván až ve středu 1. února jako první bod programu. Původně měl být návrh zákona projednán dnes odpoledne.

V souvislosti s navrhovanou novelou zákona o ochraně ovzduší čtěte také Zruší se poplatky za znečišťování ovzduší?

 

NP Šumava:

Návrh Zastupitelstva Plzeňského kraje na vydání zákona o Národním parku Šumava a o změně zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů /sněmovní tisk 435/ byl vyřazen z programu jednání 33. schůze PSP ČR.