Více času na podstatné

Obohacování REACH – Scénáře budoucího vývoje

18.05.2012 22:28

REACH jakožto regulační nástroj Evropské unie, který se týká registrace, vyhodnocení, autorizace a omezení chemických látek je v platnosti již od 1. června 2007, kdy nahradil několik Evropských nařízení a směrnic jednotným systémem. I přes několikaletou platnost této legislativy se i dnes potýkáme s různými výzvami, které jsou spojené s jednotlivými složkami tohoto nařízení.

Právě z tohoto důvodu uspořádala 9. května 2012 Polská konfederace soukromých zaměstnavatelů LEWIATHAN spolu se Stálým zastoupením Polské republiky při EU konferenci na téma: „Obohacování REACH – Scénáře budoucího vývoje“, kde zástupci zainteresovaných aktérů debatovali nad úskalími a dalšími výzvami této legislativy.

Konference byla rozdělena do dvou částí, mezi účastníky konference, kteří promluvili v úvodní části, byli: Otylia Trzaskalska-Stroińska, zástupkyně ředitele odboru pro inovace a průmysl z Ministerstva hospodářství Polské republiky a Andrzej Krześlak z Polské komory chemického průmyslu. Ve druhé části vystoupili zástupci průmyslu a členských států, mezi kterými byli: Beata Kowalczyk, expertka polského Ministerstva hospodářství, France Capon z Institutu pro nikl (Nickel Institute), Erwin Annys z Evropské rady pro chemický průmysl (CEFIC), Petra Zoellner z Asociace výrobců evropských diagnostických zařízení a nakonec vystoupila Brigitte Amoruso z Institutu pro vývoj kobaltu. Druhou část debaty moderovala Agata Staniewska, expertka Polské konfederace soukromých zaměstnavatelů LEWIATHAN.

 

Podrodnější zpráva je dostupná zde.

 

Zdroj: CEBRE