Více času na podstatné

Od zahraničního obchodu k překladům a tlumočení v oblasti ekologie, lesnictví a zemědělství

15.05.2017 15:07

Brněnské společnosti BM BUSINESS CONSULTANTS, s.r.o. bude již brzy 25 let. Byla založena v roce 1993 jako firma, která bude uplatňovat české výrobky na zahraničních trzích. Po třech letech se však na podnikatelském obzoru objevil nový nápad, který se jevil jako „košile bližší nežli kabát“. Název firmy se nezměnil, novým předmětem činnosti se však staly překlady a tlumočení v oblasti ekologie, lesnictví a zemědělství. V současné době pokrývá činnost firmy mnoho dalších specializovaných oborů a společnost má zákazníky i v zahraničí.

 

Změna předmětu podnikání

Dlouholeté zkušenosti jednatelky firmy s překlady a tlumočením na Vysoké škole zemědělské v Brně, dnešní Mendlově univerzitě, daly novému předmětu podnikání jasný směr. V roce 1996 byla firma BM BUSINESS CONSULTANTS, s.r.o. jedinou agenturou v České republice, specializovanou na oblast ekologie, lesnictví a zemědělství. Mendlova univerzita v Brně se stala jejím hlavním klientem a okruh zákazníků se rychle rozšiřoval.

 

Znalost problematiky a kvalifikace na prvním místě

Je to jednoduché. Zadejte všeobecně vzdělanému překladateli překlad např. z oboru pěstění lesa a máte jistotu téměř stoprocentní, že čtenář cizinec bude ztracen a možná se i pobaví. Na rozdíl od oborů, které je možné se „naučit“, problematice ekologie, lesnictví a zemědělství je třeba porozumět. Snaha firmy BM BUSINESS CONSULTANTS, s.r.o. se proto hned od počátku zaměřila na vyhledávání odborníků v těchto specializovaných oborech. Je jich jako šafránu a i oni se musí stále vzdělávat. Firma se jim v tom snaží pomáhat.

 

Rozšiřování portfolia oborů

Počet oborů souvisejících s ekologií, lesnictvím a zemědělstvím, ve kterých se firma BM BUSINESS CONSULTANTS, s.r.o. zabývá překlady a tlumočením, narůstá přímo úměrně s důvěrou zákazníků. Ekologie dnes například zahrnuje environmentální účetnictví a reporting udržitelného rozvoje, energetiku, vodní hospodářství či regionální rozvoj nebo environmentální vzdělávání; lesnictví se kromě pěstění lesů, myslivosti, mechanizace, těžby a výroby dříví věnuje i udržitelnému rozvoji lesů či lesní pedagogice a národním parkům i chráněným krajinným oblastem; zemědělství se zabývá mimo jiné genetickými zdroji plodin, využíváním půdního fondu a jeho změnám, výrobou potravin, hnojiv apod. Důvěra zákazníků přinesla firmě i zcela nové obory, např. problematiku drogových závislostí, sociologické a demografické studie, problematiku povodní atd.

 

Rychlost a spolehlivost

V dnešní době elektronické komunikace není třeba akce domlouvat osobně. Požadavky našich zákazníků řešíme telefonicky nebo e-mailem. Překlady dodáváme vždy v dohodnutou dobu a za dohodnutou cenu.  Na místa tlumočení (simultánní, konsekutivní, konference, obchodní jednání …) přijedeme.

Od roku 1996 jsme měli celkem dvě reklamace na kvalitu překladu; tito překladatelé již u nás nepracují. Jako agentura spolupracujeme jen se špičkovými tlumočníky a překladateli, za jejichž kvalitu práce se můžeme zaručit. Přesvědčte se sami!

 

Více informací o firmě BM BUSINESS CONSULTANTS, s.r.o. na www.bm-translations.cz