Více času na podstatné

Plzeň má první dobíjecí stanici pro elektromobily!

27.01.2012 08:52

Jedenáctka. Takto stylově „pivní“ pořadové číslo má plzeňská dobíjecí stanice pro elektromobily, která dnes začala fungovat v obchodním centru Plzeň Plaza. Jedná se o stejný typ s normálním dobíjením, kterých ČEZ v Praze zprovoznil již deset. Stanici pro normální dobíjení vybudoval ČEZ v prvním patře parkovacího domu Obchodního centra Plzeň Plaza v Radčické ulici.

„Dobíjecí stanice stavíme u našich infrastrukturních partnerů, a také ve městech a obcích, které podporují projekt Elektromobilita. Jsme proto rádi, že se nám podařilo zprovoznit stanici v dalším českém městě,“ říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie.  

„Instalace dobíjecích stanic stále pokračují. Během prvního čtvrtletí 2012 chceme uvést do provozu minimálně dalších patnáct stanic u ostatních partnerských firem, a to nejenom v Praze, ale i dalších městech České republiky,“dodává Tomáš Chmelík.

 

Zákazníci, kteří chtějí využívat služeb obou typů dobíjecích stanic Skupiny ČEZ, musí uzavřít s ČEZ zákaznickou smlouvu. Ta jim v následujících dvou letech umožní neomezené dobíjení u všech stanic společnosti ČEZ za paušální symbolický poplatek. V roce 2012 poplatek činí 100 korun za měsíc, v roce 2013 pak bude poplatek ve výši 150 korun.

 

Začátkem února 2012 společnost ČEZ zprovozní nový webový portál www.elektromobilita.cz, na kterém bude aktuální mapa s podrobnými informacemi o jejích stanicích a také návod, jak se stát zákazníkem Elektromobility společnosti ČEZ.

 

Zdroj: TZ ČEZ