Více času na podstatné

Pondělním hostem Studia Leonardo byl hydrolog Jaroslav Vrba

22.07.2014 09:00

Doporučujeme Co způsobuje, že se v některých nádržích či rybnících nedá koupat? Jak můžeme přispět k tomu, aby rybníky byly zdravými ekosystémy? Uměl se o rybníky starat Jakub Krčín z Jelčan lépe než my? Jakou kvalitu mají koupaliště v lomech a těžebních jamách? Hostem Studia Leonardo 21. července 2014 od 16.10 hodin byl hydrolog Jaroslav Vrba z Jihočeské university v Českých Budějovicích. Pořad moderovala Martina Mašková. Záznam si můžete poslechnout ZDE.

 

 

Doc. RNDr. Jaroslav Vrba studoval na Přírodovědecké fakultě UK speciální biologii a ekologii a od roku 1983 pracoval nejprve v Ústavu krajinné ekologie a později v Biologickém centru Akademie věd ČR. Dnes je docentem na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích.

Z projektů, na kterých se doc. Jaroslav Vrba podílel, připomeňme např. výzkum horských ekosystémů na Šumavě. Na Masarykově univerzitě v Brně přednáší studentům v rámci kurzu Vybrané kapitoly z ekologie stojatých vod a je také hlavním redaktorem sborníku Silva Gabreta Správy národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava a redaktorem Limnologických novin, které vydává Česká limnologická společnost.

 

Zdroj: ČRo Plus Leonardo