Více času na podstatné

Postup pro vytvoření seznamu strategických objektů a určení jejich priorit a pro definici scénářů narušení dodávek elektrické energie velkého rozsahu

22.10.2019 20:42

Dne 8. října 2019 vláda ČR schválila Postup pro vytvoření seznamu strategických objektů a určení jejich priorit a pro definici scénářů narušení dodávek elektrické energie velkého rozsahu.

Dne 8. října 2019 vláda ČR schválila Postup pro vytvoření seznamu strategických objektů a určení jejich priorit a pro definici scénářů narušení dodávek elektrické energie velkého rozsahu (dále jen „Postup“).

Tento Postup je dílčím plněním jednoho z nástrojů platné Státní energetické koncepce ČR, schválené usnesením vlády č. 362 ze dne 18. května 2015, v oblasti výkonu státní správy, který ukládá zpracovat Národní program energetické odolnosti.

Dokument obsahuje postup pro vytvoření seznamů strategických objektů, jejichž chod je klíčový především z pohledu ochrany života a zdraví obyvatel, udržení bezpečnosti, provozu prvků kritické infrastruktury nebo ochrany životního prostředí a jejichž funkce je bezprostředně ohrožena krátkodobým výpadkem dodávky elektrické energie, dále pro určení priorit pro zásobování těchto objektů elektrickou energií a pro definici scénářů výpadku dodávek elektrické energie různého rozsahu v závislosti na různých druzích příčin, a to za účelem řešení problematiky energetické odolnosti z pohledu elektroenergetiky.

Součástí dokumentu jsou také dva nástroje, jejichž cílem je zajistit vytvoření seznamů strategických objektů se stanovenými prioritami a vymezení scénářů narušení dodávek elektrické energie pro území jednotlivých krajů při současném dodržení tohoto jednotného postupu.

 

Dokument ke stažení:

 
 
Zdroj: MPO