Více času na podstatné

Pozor, ISPOP čeká delší provozní odstávka! Proběhne rozsáhlá aktualizace a přibudou nové formuláře.

15.11.2012 13:10

Agentura CENIA informuje uživatele ISPOP, že od pátku 23.11.2012 (od 16 hodin) do neděle 2.12.2012 proběhne plánovaná provozní odstávka systému ISPOP z důvodů přípravy na ohlašovací kampaň 2013 a aplikace nových funkcionalit. Přerušení provozu ISPOP je nezbytné kvůli napojení ISPOP na informační systém základních registrů (ISZR), kvůli rozsáhlé aktualizaci celého informačního systému a dále dojde ke změně nástroje pro tvorbu vybraných hlášení agendy odpadů.

Přerušení provozu ISPOP je nezbytné, protože je zapotřebí vytvořit napojení ISPOP na informační systém základních registrů (ISZR). Změny, které proběhnou v souvislosti s napojením jsou v souladu se zákonem č. 111/2009 Sb., o základních registrech a zároveň s  principy rozvoje e-Governmentu, jehož je ISPOP součástí.

A dále proběhne rozsáhlá aktualizace celého informačního systému z důvodu nasazení služeb a funkcionalit vyvíjených v roce 2012 do provozního prostředí. Nasazení nových verzí formulářů pro ohlašování v roce 2013. Dojde ke změně nástroje pro tvorbu vybraných hlášení agendy odpadů dle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech. Pro vybrané ohlašovací povinnosti budou nově k dispozici interaktivní PDF formuláře, jež nahradí dosavadní webové formuláře.

Během odstávky může být snížena dostupnost písemné podpory na webu helpdesk.cenia.cz (zadávání a řešení dotazů), informuje CENIA, která zároveň děkuje za pochopení a omlouváme se za případné komplikace.