Více času na podstatné

Pozor termín hlášení odpadů do ISPOP se blíží! Nezapomeňte na autorizaci.

08.02.2013 14:30

Termín podání hlášení do 15. 2. 2013 se vztahuje pro vybrané ohlašovací povinnosti agendy odpadů (F_ODP_PROD, F_ODP_PROD_AV, F_ODP_PROD_EL), obalů F_OBL_RV a vod (F_VOD_PV, F_VOD_OV). Hlášení je možné zaslat do systému tlačítky („Odeslat on-line do ISPOP“, „Odeslat do datové schránky“) nebo jako přílohu datové zprávy z datové schránky ohlašovatele do datové schránky ISPOP (ID: 5eav8r4).

V případě zaslání přes tlačítko „Odeslat on-line do ISPOP“ (bez elektronického podpisu) je nutná listinná autorizace dle  § 37 odst. 4 zákona č. 500/2004 Sb., Správní řád, která musí proběhnout do 5-ti dnů od odeslání hlášení do systému (5 dnů je nutné dodržet v případě, kdy je nutné stihnout termín). Autorizace zaslaného hlášení se provádí zasláním autorizačního formuláře „Potvrzení údajů odeslaných elektronicky do ISPOP“ na adresu CENIA uvedenou vlevo dole na potvrzení, který je zasílán na e-mail uvedený v hlášení.

Jestliže je hlášení do systému ISPOP zasláno s přiloženým kvalifikovaným elektronickým certifikátem či prostřednictvím služeb datových schránek je autorizováno automaticky. Listinné potvrzení již není nutné zasílat. V tomto případě platí, že datum přijetí dokumentu systémem ISPOP = datum autorizace = datum podání.

 

Zdroj: CENIA