Více času na podstatné

Pozvání na konferenci "Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi"

05.02.2014 08:34

Česká membránová platforma o.s. zve zástupce průmyslu, akademické sféry a výzkumných center na konferenci s názvem Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi, která se uskuteční ve dnech 18. - 19. 3. 2014 v Membránovém inovačním centru ve Stráži pod Ralskem a v Heřmanicích v Podještědí. Cílem konference je výměna zkušeností, mezioborová spolupráce a diskuze na témata z oblastí inovací, marketingu, transferu technologií a výsledků do průmyslové praxe, podpora výzkumu a vývoje v ČR a zahraničí a další související témata.

Mezi přednášejícími budou zástupci průmyslu, akademické sféry a představitelé státní správy a samosprávy. Na akci vystoupí např. Generální ředitel CzechInvestu Ing. Marian Piecha, Ph.D.,LLM, expředseda a současný místopředseda Technologické agentury ČR Ing. Miroslav Janeček, CSc., ředitelka Centra pro transfer technologií při Masarykově univerzitě v Brně RNDr. Eva Janouškovcová, Ph.D., LL.M. a řada dalších zajímavých hostů.

 

Stáhněte si: Program konference Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi

 

Prostor pro prezentaci praktických zkušeností s průmyslovou inovací a smluvním výzkumem zde dostanou zástupci  VaV center a výzkumných a inovativních organizací v rámci bloku příspěvků. Zájemci o prezentaci své společnosti se mohou hlásit do 7.3.2014 včetně zaslání prezentace.

Konference se uskuteční v nově vybudovaném Membránovém inovačním centru společnosti MemBrain s.r.o. ve Stráži pod Ralskem, které je zaměřeno na výzkumné a inženýrské aktivity v oblasti membránových separačních procesů kapalin a plynů. Výzkumná činnost centra směřuje od membránových materiálů s následnými vazbami na zařízení až po technologické aplikace v segmentech voda, energetika, potravinářství, speciální aplikace a plyny. Společnost nabízí inženýrské služby spojené s navrhováním technologií a s ověřením uplatnitelnosti membránových procesů v různých odvětvích formou laboratorních a pilotních testů.

Konferenci Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi pořádá Česká membránová platforma o.s. ve spolupráci s MemBrain s.r.o. a za podpory Agentury pro podporu podnikání a investic Czechinvest a Libereckého kraje.

 

Další informace o konferenci najdete - ZDE

 

KALENDÁŘ AKCÍ CZEMP 2014:

4.-5. 3. 2014 Seminář Integrované membránové procesy (Brno/Dolní Rožínka); přihlášky do 21.2.
18.-19. 3.2014 Konference Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi (MIC Stráž pod Ralskem/Malevil Heřmanice v Podj.); přihlášky do 7.3.
19.-21. 5. 2014 Mezinárodní konference MELPRO – membrane and electromembrane processes (Praha); registrace přednášek do 28.2.