Více času na podstatné

Pozvánka: Oběhové hospodářství 2018 (19. září, Praha)

08.09.2017 15:57

Přestup z lineární cirkulární ekonomiku je nutným krokem k zajištění konkurenceschopnosti členských států EU na globálních trzích. Oběhové hospodářství je zároveň jediné dlouhodobě udržitelné řešení jak nakládat se stále rostoucím objemem evropského odpadu. Evropská komise (EK) v minulosti připravila Akční plán oběhového hospodářství. Jednotlivé návrhy směrnic projednával v letošním roce Evropský parlament (EP).

Jaké výzvy představuje přijetí a následná implementace nové odpadové legislativy pro český průmysl, státní správu, města a obce či české podnikatele? Myslí na principy oběhového hospodářství české zákony, jaké změny můžeme čekat od českých zákonodárců a jaký vývoj můžeme očekávat v českém oběhovém hospodářství v roce 2018? Na hledání odpovědí nejen na tyto otázky se zaměří mezinárodní konference Oběhové hospodářství 2017-2018, která proběhne v prostorách Schebkova paláce v Praze. Pořadatelem konference je Evropské hnutí v České republice.

Program je rozdělen do čtyř panelů, v rámci kterých vystoupí představitelé Evropského parlamentu a Evropské komise, zástupci Parlamentu České republiky, gesčních ministerstev, asociací, průmyslu a neziskového sektoru.

 

Dokument ke stažení:

PROGRAM KONFERENCE