Více času na podstatné

''Pracovník pro recyklaci'' je nový rekvalifikační kurz. Seznamte se učebními texty.

29.11.2012 08:33

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) v rámci veřejné zakázky vytvořilo návrh nového rekvalifikačního kurzu pro typovou pozici - profesní kvalifikaci "Pracovník pro recyklaci". Návrh kurzu vytvořilo Sdružení výkupců a zpracovatelů druhotných surovin. Učební texty jsou nyní dostupné odborné veřejnosti pro realizaci výuky a lze je získat na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR na odboru ekologie.

Ministerstvo průmyslu a obchodu, jako orgán zodpovědný za Surovinovou politiku včetně Politiky druhotných surovin, zadal veřejnou zakázku, jejímž předmětem bylo zrychlení dostupnosti kvalifikovaných specialistů pro recyklaci. Výstupem této zakázky je Návrh rekvalifikačního kurzu pro typovou pozici /profesní kvalifikaci "Pracovník pro recyklaci", který zpracovalo Sdružení výkupců a zpracovatelů druhotných surovin.

Pro rekvalifikační kurz je navržen strukturovaný učební plán, učební osnovy, učební moduly a učební texty. Navrhovaný učební plán obsahuje výčet všech vyučovacích modulů, celkové počty vyučovacích hodin za vzdělávání a stanovenou dobu odborné praxe. Praktické vyučování má jednak formu cvičení v odborné učebně a další část odborná praxe se realizuje přímo ve stanoveném provozním zařízení (podniku, se kterým je praktická výuka dohodnuta). Ověřování výsledků zakázky v praxi bude pokračovat organizováním pilotního rekvalifikačního kurzu ve vybraných regionech ČR (pravděpodobně v Jihočeském a Moravskoslezském kraji), v průběhu roku 2013. Výsledky a zkušenosti z tohoto pilotního projektu budou uveřejněny na této internetové stránce.

Učební texty výše uvedené jsou dostupné odborné veřejnosti pro realizaci výuky a lze je získat na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR na odboru ekologie.

Kontakt: Mgr. Miloslava Tomiková, vedoucí oddělení koordinace environmentálních a ekonomických strategií, e—mail: tomikova@mpo.cz.

Svou žádost adresujte na tuto el. adresu s uvedením Vaší poštovní doručovací adresy, na kterou Vám budou zaslány CD s učebními texty.

 

Zdroj: MPO