Více času na podstatné

Praha udělala další krok k přípravě desetiletého tendru na svoz odpadu. AVE CZ chce koupit majoritu v Pražských službách.

16.01.2015 08:02

Praha udělala další krok k přípravě desetiletého tendru na svoz odpadu za 12,8 miliardy bez DPH. Pražští radní schválili na mimořádném zasedání odůvodnění zakázky na svoz odpadu, na kterou chtějí vypsat soutěž. Chtějí si tak připravit půdu pro prozatimní smlouvu s Pražskými službami, které by měly odpad odvážet, než začne platit kontrakt s vítězem soutěže. Protože současná smlouva vyprší již koncem ledna, chce se magistrát s Pražskými službami dohodnout v jednacím řízení bez uveřejnění.

Po neúspěšném pokusu města odkoupit od společnosti AVE CZ její menšinový podíl v Pražských službách přišla opačná nabídka. AVE CZ, která patří do skupiny firem Daniela Křetínského, zaslala radním dopis, podle kterého je ochotna za odkoupení většinového podílu Prahy v Pražských službách zaplatit 3,2 miliardy korun. Zároveň navrhuje vytvoření společného podniku, jehož prostřednictvím by AVE CZ a Praha provozovaly spalovnu v Malešicích.

 

Zdroj: ČT24, ČeskéNoviny.cz