Více času na podstatné

PRAŽSKÉ PRŮMYSLOVÉ VELETRHY MĚLY SVOU PREMIÉRU

03.04.2012 09:05

V termínu od 13. – 16. 3. 2012 otevřelo své brány výstaviště PVA EXPO PRAHA, aby tak nabídlo návštěvníkům novinky a trendy z oblasti průmyslu. Souběžně probíhaly veletrhy FOR ELECTRON – mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky, FOR ENERGO – mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie a FOR AUTOMATION - mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky. K těmto třem veletrhům se v letošním roce přidal nově i mezinárodní veletrh strojírenských technologií - FOR INDUSTRY a FOR LOGISTIC – mezinárodní veletrh dopravy, logistiky, skladování a manipulace.

 

STATISTIKA VELETRHŮ

Ve třech výstavních halách se prezentovalo 326 vystavujících firem. Kromě českých vystavovatelů v jednotlivých oborech měli možnost návštěvníci vidět také 20 zahraničních vystavovatelů z Rakouska, Slovenska, Francie, Německa, Maďarska, Švýcarska, Turecka, Itálie a Polska. Vystavovatele a doprovodné akce navštívilo celkem 16 842 návštěvníků.

GRAND PRIX O NEJINOVATIVNĚJŠÍ VÝROBEK

Druhý veletržní den proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů soutěží GRAND PRIX a TOP EXPO v nádherném prostředí Břevnovského kláštera. Vystavovatelé si mohli prohlédnout skvosty těchto prostor při neobyčejné prohlídce.
Odborné hodnotitelské porotě soutěže GRAND PRIX – FOR ELECTRON, FOR ENERGO a FOR AUTOMATION předsedal prof. Ing. František Janíček, PhD. Pod jeho odborným dozorem byly uděleny ceny GRAND PRIX za nejlepší exponáty bez určení pořadí těmto firmám a výrobkům:
Firmě: Kopos Kolín a.s. za Elektroinstalační krabice dvojvstřikové.
Firmě: Lapp Kabel s.r.o. za Olflex® Servo FD 796 CP.
Firmě: Road Energy (czech) s.r.o. za Malý větrný vertikální generátor pro urbanistickou instalaci.

 

POROTA UDĚLILA I ČESTNÁ UZNÁNÍ, a to společnosti: Hensel, s.r.o. za KHR - systém zajištění kabelu proti vytržení a firmě Testo, s.r.o. za Termokameru testo 890.

Ceny za nejlepší expozici – TOP EXPO získaly společnosti: Alexander Electric s.r.o., Kardex s.r.o., DCK Holoubkov Bohemia, a.s., TECON s.r.o., Turck, s.r.o. a Pražská energetika, a.s.

DOPROVODNÝ PROGRAM

Během celého veletrhu probíhaly přednášky, konference a semináře na aktuální témata, která byla připravována ve spolupráci s předními odborníky a významnými organizacemi z jednotlivých oborů.

Návštěvníci se tak mohli seznámit blíže s tématy jako např. Konec vody na střeše, Nové perspektivy, výzvy, ale i úskalí pro fotovoltaické aplikace na střechách domů, Český elektrotechnický průmysl, Aktuální situaci v OZE v ČR. Třetí den veletrhu proběhla konference na téma Technologický den, kterou uspořádala společnost Eaton Elektrotechnika s.r.o. Konference Off-Grid, ostrovní systémy 2012, se pokusila nastínit vývoj tohoto odvětví v několika příštích letech, ukázala možnosti současných technologií a seznámila účastníky s případovými studiemi ostrovních režimů použitých v domácnostech i průmyslových areálech.

 

ELEKTROMOBILITA NA VELETRZÍCH

V průběhu veletrhů si návštěvníci mohli prohlédnout a také vyzkoušet řadu elektromobilů, elektrokol, elektroskútrů a dalších produktů, které s touto problematikou souvisejí. Od společnosti PRE byl k vidění nejen elektromobil CITROEN C-ZERO, ale návštěvníci mohli nahlédnout také pod kapotu hybridních vozů Toyota Prius Hybrid a Toytota Prius Plug-in Hybrid.

Společnost E.ON představila na veletrhu elektro prostředky jako: Smart ed, Elektroskútr E.ON e-max, Elektrokola, Maketu plničky.

Na veletrhu se vůbec poprvé v ČR představil evropský automobil roku – Opel Ampera. Hybridní soustrojí tvoří 150koňový elektromotor živený li-ion akumulátory a malým spalovacím motorem. Zajímavostí automobilu je i ocenění "World Green Car of the Year 2011" a pětihvězdičkové "ocenění" z programu bariérových bezpečnostních testů Euro NCAP.
Mimo tento elektromobil se představily dál například Škoda SuperEL, Ford Transit Connect Electric, nebo třeba Peugeot Partner Electric.

 

PŘÍPRAVY DALŠÍHO ROČNÍKU VELETRHU ZAČÍNAJÍ

Termín konání průmyslových veletrhů v roce 2013 je již stanoven, a to na 19. – 22. února. Zájemci o účast se již nyní mohou informovat o zvýhodněných podmínkách.

 

Více informací naleznete na www.electroncz.cz, www.forenergo.cz.

ABF, a.s., Mimoňská 645, 190 00 Praha 9, tel: +420 225 291 136, e-mail: electron@abf.cz