Více času na podstatné

Pražské výstaviště bude v únoru patřit souběhu veletrhů energeticky úsporného bydlení

26.11.2015 11:16

Areál holešovického výstaviště se v únoru opět promění v místo, které na sebe strhne pozornost všech zájemců, příznivců a poskytovatelů řešení přinášejících energeticky úsporné bydlení. Bude se zde konat již 11. ročník tradičního veletrhu MODERNÍ VYTÁPĚNÍ, KRBY, KAMNA A OBNOVITELNÉ ENERGIE. Veletrh je především určen všem návštěvníkům, kteří řeší snižování energetické náročnosti svých domů, a také odborníkům, kteří mají zájem se dozvědět o novinkách firem.

Program MODERNÍHO VYTÁPĚNÍ opět zacílí hlavně na tepelná čerpadla, jejich ekonomiku a provoz, snižování energetické náročnosti budov s využitím tepelných čerpadel a tepelná čerpadla se zapojením do otopného systému s využitím solárních panelů. Dalším ze zajímavých témat v této kategorii bude vytápění pomocí kotlů na tuhá paliva, která dodržují přísné evropské emisní normy a především se zaměřují na vytápění ekologickým palivem, což je dřevo a pelety. V rámci programu KRBY A KAMNA vystavovatelé ukážou, jaké trendy dnes vládnou designu krbů a kamen a jejich využití pro praktické bydlení.

Veletrh je nejen skvělou příležitostí zůstat v obraze aktuálního dění na trhu vytápění a zateplování, ale představuje i vynikající příležitost se v těchto oborech dále vzdělávat. Vystavovatelé a pozvání odborníci budou připraveni zodpovědět návštěvníkům dotazy ohledně těchto témat a také poradit, jak uspořit energie a jak kvalitně a efektivně vytápět a zateplovat dům, byt, nebytové prostory, průmyslové prostory a další. V rámci veletrhu nebude chybět ani spotřebitelská soutěž, ve které mohou návštěvníci vyhrát hodnotné ceny v podobě krbových kamen Morso, multifunkčního úložného koše Sinus a nářadí Classic. Pro účast ve slosování stačí vyplnit hrací kartu, kterou návštěvník obdrží na pokladně, vyplnit své údaje a odpověď na soutěžní otázku a odevzdat kartu do skleněné nádoby.

Veletrhu MODERNÍ VYTÁPĚNÍ, KRBY, KAMNA A OBNOVITELNÉ ENERGIE se zúčastní české, ale i zahraniční firmy (Německo, Rakousko, Slovenko), které zde představí své novinky a inovované technologie ve vytápění. Z významných hráčů na trhu svou účast již potvrdili například Euro teplo s.r.o., Mastertherm s.r.o., Jaroslav Cankař a syn - ATMOS, HAAS+SOHN Rukov, s.r.o., ABX spol. s.r.o., ACOND a.s., Romotop spol. s r.o., ATREA s.r.o., ROJEK prodej, spol. s r.o., STIEBEL ELTRON spol. s r.o, PONAST spol. s r.o., NEWAG spol. s r.o., Zehnder group Czech Republic s.r.o., ŠTORC TZB s.r.o. a Eurosystémy group s.r.o.

Dále se můžete těšit na prezentaci Asociace podniků topenářské techniky (APTT), která sdružuje výrobce teplovodních kotlů, krbů a topidel na všechny druhy paliv, výrobce otopných těles a výrobce a prodejce měřicí a regulační techniky pro vytápění. Regulus je stálicí mezi našimi vystavovateli a opět představí několik novinek ze svého portfolia. Chybět nebude ani firma KFenergy, která je oblíbeným evropským importérem kanadských krbových kamen a krbových vložek na dřevo a rovněž litinových krbových kamen a krbových vložek. Opomenout bychom neměli ani společnost MasterTherm, tradičního a největšího českého výrobce sortimentu tepelných čerpadel.

Souběžně s veletrhem MODERNÍ VYTÁPĚNÍ, KRBY, KAMNA A OBNOVITELNÉ ENERGIE se uskuteční také 11. mezinárodní veletrh DŘEVOSTAVBY, který popularizuje dřevo jako stavební materiál budoucnosti. Návštěvníkům poskytne ucelené informace o využití dřeva a přírodních materiálů ve stavebnictví a zpracování těchto plně obnovitelných přírodních zdrojů. Dozvíte se například, jak se tyto domy staví a jak o ně správně pečovat během jejich životnosti.

Po celou dobu veletrhu se bude konat „Fórum vytápění “, kde budou probíhat zajímavé přednášky na aktuální témata energeticky úsporného a ekologického bydlení. Neváhejte navštívit další ročník veletrhů MODERNÍ VYTÁPĚNÍ, KRBY A KAMNA a DŘEVOSTAVBY ve dnech 4. – 7. 2. 2016 na Výstavišti Praha - Holešovice.