Více času na podstatné

PRAŽSKÝ VELETRH FOR ELECTRON 2013 PŘINESE ŘADU NOVINEK

20.08.2013 09:22

Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky a energetiky – FOR ELECTRON 2013 se bude konat 19. – 21. listopadu 2013 v PVA EXPO PRAHA Letňany. Souběžně s ním se budou konat veletrhy FOR ELECTRON MOTION – 1. veletrh elektromobilních, hybridních dopravních prostředků a infrastruktury, FOR ENERGO – 2. mezinárodní veletrh výroby a rozvodu elektrické energie a FOR AUTOMATION – 2. mezinárodní veletrh automatizační, regulační a měřicí techniky. Nově se také k souběhu přidá mezinárodní odborný veletrh technického zařízení služeb – VODA – KLIMA – VYTÁPĚNÍ.

Dva nové souběžné veletrhy

Novinkou pro rok 2013 je specializovaný veletrh na téma elektromobility – FOR ELECTRON MOTION a mezinárodní odborný veletrh technického zařízení služeb – VODA – KLIMA – VYTÁPĚNÍ. Veletrh FOR ELECTRON MOTION nabídne jedinečnou přehlídku elektrických, hybridních dopravních prostředků a infrastruktury. Návštěvníky čekají testovací jízdy s elektromobily a hybridy, představení technologií a vizí budoucnosti v ekologické dopravě, doprovodný program za účasti odborníků z oblasti elektromobility a také praktické zkušenosti s provozem elektromobilů.

Areál PVA EXPO PRAHA Letňany

Dne 12. 10. 2012 byl zahájen provoz dvou nově vybudovaných hal 3 a 4 o celkové ploše 8 200 m2. V současné době se jedná o nejmodernější veletržní prostory v Praze.
Haly jsou vybaveny moderním plynovým vytápěním s cirkulací teplého vzduchu, normovaným osvětlením a nejmodernějšími prvky protipožární ochrany. Nosné ocelové rámy jsou dimenzovány na přetížení až 100 kg na 1 metr délky a umožnují tak bezproblémové zavěšování různých konstrukcí podle potřeb vystavovatelů. Obě haly jsou propojeny vstupní halou o rozloze 1 600 m2, kde bude umístěno zázemí potřebné pro konání veletržních, sportovních, kulturních i společenských akcí.

Záštitu nad veletrhem převzala i Českomoravská elektrotechnická asociace

Záštitu nad veletrhem převzali opět Ministerstvo průmyslu a obchodu nebo Svaz průmyslu a dopravy České republiky. Nově veletrh získal záštitu od Českomoravské elektrotechnické asociace, která sdružuje právnické i fyzické osoby z elektronického a elektrotechnického průmyslu, zdravotnické techniky, informačních služeb a další firmy s příbuznou výrobní orientací či obchodními zájmy.

Již přihlášené firmy

V současné době je na veletrh přihlášena řada významných firem jako například ABB – divize Elektro Praga, Eaton Elektrotechnika, Pražská energetika, Lapp Kabel, Helukabel CZ, Starmans electronics, Dinel, Tecon, Thonauer, Turck, Kardex a další.

Doprovodný program

Pečlivě je také připravován doprovodný program souběžných veletrhů ve spolupráci s odborníky a mediálními partnery.

V rámci veletrhu FOR ELECTRON se uskuteční například konference „Přenos a distribuce elektrické energie“ od společnosti b.i.d. service, která se na oblast konferencí přímo specializuje. Také společnost Sdělovací technika pro Vás připravila konferenci, a to hned dvoudenní. Jedním z témat je „ RFID  a NFC Future“, které se bude věnovat rozvoji těchto technologií a jejich aplikací v řadě oblastí. V druhém případě se jedná o téma „Zelená elektronika“, které bude pojednávat o vlivu aplikací elektroniky na životní prostředí. Zajímavosti v oboru robotiky pak představí společnost Trade Media International. Na této konferenci se budou prezentovat nabídky robotů a předvedena bude také názorná ukázka robota v praxi. Více o doprovodném programu naleznete na webových stránkách veletrhu FOR ELECTRON a souběžných.

Nebudou samozřejmě chybět veletržní soutěže pro návštěvníky, ani soutěže o nejinovativnější výrobek GRAND PRIX a o nejzdařilejší expozici TOP EXPO pro vystavovatele.

V tuto chvíli je stále možné se na veletrh přihlásit. Kompletní přihláškovou dokumentaci včetně cen najdou zájemci na stránkách veletrhů: www.electroncz.czwww.forenergo.czwww.forautomation.cz  a www.forelectronmotion.cz.
Více informací naleznete také na www.abf.cz

ABF, a.s., Mimoňská 645, 190 00 Praha 9, tel: +420 225 291 136, e-mail: forelectron@abf.cz