Více času na podstatné

Priorita informuje o vodohospodářských projektech

10.05.2012 09:04

Aktuální vydání Priority se zaměřuje na v poslední době tolik diskutované vodohospodářské projekty. Zmiňuje i ukončení administrace žádosti na podporu rekonstrukce Ústřední čistírny odpadních vod Praha. Vedoucí Odboru ochrany vod Státního fondu životního prostředí ČR Jaroslav Heikenwälder v Prioritě říká: V rámci tohoto projektu se nepodařilo uspokojivě vypořádat připomínky expertů inciativy JASPERS a Evropské komise, které kontinuálně trvaly již od října roku 2009."

 

Dále vybíráme z obsahu:

Využívání biomasy je jedním z řešení, na které myslí v rámci své podpory i Operační program Životní prostředí. Své o tom ví také Vladimír Stupavský ze zájmové organizace Česká peleta. V aktuální Proiritě představuje hlavní výhody používání biomasy.

Pracovní skupina pro řešení nízké kvality ovzduší Moravskoslezského kraje schválila pokračování takzvané kotlíkové dotace. V rámci druhé výzvy dojde k úpravám podmínek i k snížení maximální výše podpory jednotlivých žádostí.

Ministr Tomáš Chalupa jednal v Božanově se starosty 56 dotčených obcí o situaci v možné těžbě břidlicového plynu v Královéhradeckém kraji. Po vypracování
nezbytných právních podkladů se ministr rozhodl prvoinstanční rozhodnutí zrušit a vrátit je k novému projednání.

 

Dokumenty ke stažení:

Priorita 04-2012