Více času na podstatné

Připomínky: Novela vyhlášky o podrobnější úpravě územního rozhodování, územního opatření a stavebního řádu

09.10.2017 08:29

Ministerstvo pro místní rozvoj připravilo v souvislosti s novelou stavebního zákona návrh vyhlášky, kterou se mění vyhláška č. 503/2006 Sb., o podrobnější úpravě územního rozhodování, územního opatření a stavebního řádu, ve znění vyhlášky č. 63/2013 Sb. Termín připomínek je stanoven na 27. října 2017.

V textové části vyhlášky jsou kromě nezbytných legislativně technických úprav nově stanoveny náležitosti žádosti o společné povolení i náležitosti společného povolení, náležitosti žádosti o umístění staveb v areálech jaderného zařízení a náležitosti tohoto „specifického druhu“ rozhodnutí, a dále též náležitosti společného oznámení záměru a náležitosti společného územního souhlasu a souhlasu s provedením ohlášeného stavebního záměru. U jednotlivých druhů územních rozhodnutí jsou provedeny úpravy a doplnění v návaznosti na změny ve stavebním zákoně. V části stavebního řádu se změny týkají zvláště podrobnější úpravy kolaudování staveb, kde jsou nově ve vazbě na § 122a stavebního zákona stanoveny náležitosti kolaudačního rozhodnutí, a naopak je vypuštěno oznámení o zahájení užívání stavby podle § 120 stavebního zákona.

V přílohové části vyhlášky jsou především provedeny úpravy ve stávajících formulářích, konkrétně v částech upravujících přílohy žádostí, které reagují na novou možnost provedení posouzení vlivů na životní prostředí v rámci územního řízení a společného řízení (doplněna část D formuláře). Změny ve formulářích žádostí dále reagují na samostatně projednávanou novelu vyhlášky č. 499/2006 Sb., o dokumentaci staveb, ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb.

 

Dokument ke stažení:

zd_KORNARVK76RN.docx

ma_KORNARVK76RN.docx

pz_KORNARVK76RN.docx