Více času na podstatné

První slovenská konference o životě bez odpadu již 5. května!

23.04.2018 17:59

Pátého května se v Bratislavě uskuteční první celodenní konference o životě bez odpadu "Slovakia Going Zero Waste", která má za cíl nasměrovat Slovensko ke snížení množství vyprodukovaného odpadu a jeho lepšímu zhodnocování. Konference je určena pro širokou veřejnost, samosprávy i tvůrců legislativy o odpadech.

Pozvání na konferenci přijala hlavní tvář celosvětového zero waste hnutí Bea Johnson, autorka bestselleru "Domácnost bez odpadu", která už deset let netvoří téměř žádný odpad. Kromě ní vystoupí 12 řečníků ve třech tematických blocích (Bezodpadovosť v každodenním životě, Jak neplýtvají jídlem, Cirkulární ekonomika / zero waste v byznysu). Akci bude moderovat Slávka Halčáková.

Konference bude probíhat v Aule Ekonomické univerzity. Během přestávek mezi přednáškami je připraveno množství aktivit, včetně možnosti kompletních bezobalových nákupů a konzultační zóny, kde budou moci zájemci probrat své otázky ohledně bezodpadovosti s odborníky na dané téma.

Pro novináře je připravena tisková konference s Beou Johnson, která bude plně tlumočena.

Jak se v pozvánce ke konferenci vyjádřila Bea Johnson, "možná si myslíte, že na to, abyste dokázali zredukovat odpad, se budete muset omezovat, žít v lese jako hipisák nebo si myslíte, že to bude stát příliš mnoho času a peněz. Na akci Slovakia Going Zero Waste vyvrací všechny mylné představy, které lze o bezodpadovém životě máte."

Slovakia Going Zero Waste / Zuzana Jánošíková

Další informace: zero-waste.sk, info@zero-waste.sk, +421 914 128 143 (Silvia Yoder)