Více času na podstatné

REACH: Dotazníkové šetření MPO a SCHP ČR

01.12.2014 08:13

Ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo ve spolupráci se Svazem chemického průmyslu ČR krátký dotazník k lepší identifikaci problémových oblastí při registraci chemických látek a pro nastavení podpůrných aktivit v ČR. Upozorňujeme všechny dotčené, že se blíží konečný termín pro registraci zavedených chemických látek vyráběných nebo dovážených v množství 1—100 tun za rok.

Ačkoliv je tento konečný termín zdánlivě daleko (je k 31. 5. 2018 a vztahuje se na chemické látky předběžně registrované), je třeba začít s přípravou již nyní, jelikož registrační proces chemických látek podle nařízení REACH je časově, technicky i finančně velmi náročný. Poslední registrační termín se bude týkat především malých a střední podniků, vč. mikropodniků, vyrábějících nebo dovážejících zavedené chemické látky v daném objemu za rok.

Pokud tedy patříte mezi dotčené firmy, vyplněním dotazníku pomůžete i sobě. Dotazník naleznete přímo na adrese https://www.surveymonkey.com/s/pruzkum—mpo—reach, a to do konce ledna 2015.

 

Dokument ke stažení:

 

Zdroj: MPO