Více času na podstatné

Ředitel ČIŽP odvolal čtyři ředitele oblastních inspektorátů, jeden sám rezignoval

12.02.2015 21:02

Ředitel České inspekce životního prostředí Erik Geuss dnes odvolal čtyři ředitele oblastních inspektorátů, jeden ředitel rezignoval. Situace se týká oblastních inspektorátů v Ústí nad Labem, Plzni, Praze, Hradci Králové a v Havlíčkově Brodě Na uvolněné pracovní pozice inspekce vyhlásila výběrové řízení, zájemci se mohou hlásit do 24. února.

"Už při svém nástupu do funkce jsem řekl, že bych byl rád, aby byla tato organizace na všech stupních řízena manažersky a zaměřila se více na kvalitu a zefektivnění výkonu. S vedením některých inspektorátů nejsem z tohoto hlediska spokojen, a proto jsem se rozhodl odvolat čtyři stávající ředitele, jeden ředitel rezignoval, a vyhlásit otevřená výběrová řízení. Rád bych zdůraznil, že ani v jednom případě nejde o lidské nebo odborné selhání." uvedl Erik Geuss, ředitel České inspekce životního prostředí.

Postupně je tak podle ředitele ČIŽP aplikován služební zákon, který personálně “zastabilizuje“ státní instituce. Ředitel Geuss by byl rád, aby na vedoucích pozicích byli lidé nejen kvalifikovaní, odborně zdatní, ale i s vysokými manažerskými schopnostmi.

Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) dnes vyhlásila výběrová řízení na uvolněné vedoucí pozice. Požadované podmínky najdete na níže uvedených odkazech. Zájemci mohou své přihlášky zasílat do úterý 24. 2. 2015.