Více času na podstatné

RWE obchoduje s elektřinou

20.05.2010 07:24

Plynárenská společnost RWE Transgas už v únoru oznámila plánovaný vstup na trh s elektřinou. Od 10. května zahajuje prodej nové energetické komodity v ČR. Z pohledu aktivit společnosti v Evropě to není nic neobvyklého, ale u nás to bude při obchodování s elektrickou energií určité oživení. "U nejčastěji využívaných tarifů jsou naše ceny silové elektřiny o 10 procent nižší oproti tradičním regionálním dodavatelům," oznámil předseda představenstva RWE Transgas Martin Herrmann. O pět procent výhodnější ceny pak budou ceny pro domácnosti, které elektřinou vytápějí či ohřívají vodu. Společnost tyto ceny garantuje až do konce roku 2011. "Lidé ročně ušetří na účtech za elektřinu více než tisíc korun," slibuje Herrmann. RWE nabízí také jednorázové bonusy až 500 korun v závislosti na zvoleném produktu a vyřízení veškeré administrativy spojené s přechodem k jinému dodavateli.
RWE oslovila v rámci pilotního projektu zatím 30 tisíc domácností, smlouvy uzavřela s více než tisícovkou. Během "několika příštích let" chce RWE získat na českém trhu s elektřinou dvouciferný podíl.
Naopak elektrárenská společnost ČEZ zvažuje i prodej plynu domácnostem. Firmám jej nabízí už od loňského září. Dodávku domácnostem zatím firma jen plánuje, bližší termín neoznámila. Podle neoficiálních informací by s novinkou měla přijít ještě letos.

 

Zdroj: www.alen.cz