Více času na podstatné

Šest důležitých novinek v oblasti REACH!

03.12.2012 12:55

Oznamování SVCH látek v předmětech do 18. prosince 2012

Všichni výrobci anebo dovozci předmětů, které obsahují určitý podíl (nad 0,1% hm.) tzv. SVHC (látky vzbuzující velké obavy) látek mohou k jejich oznámení ECHA využít on-line webového formuláře. Více ZDE.
 

Povinnosti označování, klasifikace a balení látek po 1.12.2012

Evropská agentura pro chemické látky upozorňuje na skutečnost, že firmy po 1.12.2012 musí z hlediska aplikace nařízení CLP, musí přeznačit a přebalit všechny látky označené a balené dle pravidel směrnice o nebezpečných látkách (67/548/EHS). Více ZDE.
 

Ověřte si zda váš dodavatel již látku registroval

Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) doplnila databázi registrovaných látek o další informace z bezpečnostních listů, přičemž nejpodstatnější změnou je uvádění názvů výrobců a jejich registračních čísel. Více ZDE.

 

Aktualizace pokynů k požadavkům na informace a posouzení chemické bezpečnosti

Evropská agentura pro chemické látky zveřejnila aktualizaci Pokynů k požadavkům na informace a posouzení chemické bezpečnosti (IR & CSA) - Část E: Charakterizace rizika. Změny se dotkly např. charakterizace rizik v případě kvalitativní charakterizace pro zdraví - tab. E.3-1., dále byla a přidána možnost umožňující rozhodování o nebezpečnosti již dle nařízení CLP místo původní směrnice 67/548/EHS apod. Více ZDE.

 

Zamítnutí registrace všem, kteří se neoprávněně zařadily mezi malé a střední podniky

Evropská agentura pro chemické látky nedávno vyzívala firmy, aby překontrolovali nárok na zařazení mezi tzv. malé a střední podniky, z čehož plyne i nižší administrativní požadavek za registraci. Firmy, kterým se nepodařilo prokázat svůj nárok na snížený poplatek anebo nedoplatily rozdíl i s relevantní sankcí, pak začala ECHA sankciovat tak, že zrušila jejich registrace. Více ZDE.
 

Informační podpora pro všechny registrany v druhé registrační vlně

Evropská agentura pro chemické látky usilovně pracovala v posledním období na aktualizaci veškerých podpůrných nástrojů pro registranty, s cílem poskytnout maximální informační podporu pro všechny, kteří musejí registrovat v tzv. druhé vlně, tedy do 31. května 2013. Více ZDE.