Více času na podstatné

SFŽP: Pozor na "Vylučovací ekonomická kritéria pro poskytnutí dotace", platí již pro XLI. a XLII. výzvu!

25.09.2012 22:06

Státní fond životního prostředí (SFŽP) upozorňuje žadatele o dotaci na skutečnost, že dle pokynu Řídicího orgánu budou pro výzvy v OPŽP vyhlášené po 1. 9. 2012  uplatňována tzv. „Vylučovací ekonomická kritéria pro poskytnutí dotace". Tato kritéria byla dodatečně doplněna mezi dokumenty pro  XLI. výzvu vyhlášenou dne 4. 9. 2012 a XLII. výzvu vyhlášenou dne 14. 9. 2012.

Žadatel, který na základě informací uvedených v kap. 3 Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP podléhá prověření bonity, bude posuzován z hlediska ekonomických kritérií. Bude-li podle typu žadatele naplněno jakékoli kritérium I – V nebude projekt doporučen ke schválení Řídícím výborem.

Přehled kritérií:
- ukazatel(e) pro daný typ žadatele bude(ou) dle stanovených hodnot nevyhovující (kritérium I) nebo
- vlastní zdroje nebudou prokazatelně doloženy (kritérium II) nebo
- žadatel bude dlužníkem Fondu (kritérium III) nebo
- žadatel bude „podnikem v obtížích“ (kritérium IV) nebo
- bude zjištěn souběh podpor (kritérium V),
 

Na základě kap. 3 Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP je žadatel povinen jako podklad k Žádosti o poskytnutí podpory předložit Komentář k zajištění vlastních zdrojů. To znamená předložit podrobnou specifikaci zajištění vlastních zdrojů na projekt, tj. z jakých zdrojů a v jaké výši budou konkrétně pokryty. Svazky obcí, měst a krajů jsou navíc povinny (v tabulce D. 7 Žádosti o poskytnutí podpory) vyčíslit podíl vlastních zdrojů jednotlivých členů svazku na projektu.

 

Další podrobnosti najdete v dokumentu: „Vylučovací ekonomická kritéria pro poskytnutí dotace"