Více času na podstatné

SFŽP zveřejnil aktualizovaný plán výzev, do konce roku je ještě plánována výzva pro prioritní osu č.7

20.09.2012 21:30

Na webových stránkách SFŽP byl zveřejněn aktualizovaný plán výzev pro OPŽP na rok 2012. Zveřejněný plán výzev je pouze orientační, skutečné termíny příjmu žádostí stejně jako dílčí omezení oblastí podpory budou zveřejněny vždy až s vyhlášením dané výzvy. Do konce roku 2012 (prosinec) je plánována ještě výzva týkající se prioritní osy č. 7, konkrétně 7.1 Rozvoj infrastruktury pro realizaci environmentálních vzdělávacích programů, poskytování environmentálního poradenství a environmentálních informací.

V současné době lze stále podávat žádost v rámci prioritní osy č. 5 tj. dotace na omezování průmyslového znečištění a environmentálních rizik do termínu 30. listopadu 2012 a č. 6 - tj. dotace pro zlepšování stavu přírody a krajiny do termínu 23. listopadu 2012.

 

Rozvoj infrastruktury pro realizaci environmentálních vzdělávacích programů, poskytování environmentálního poradenství a environmentálních informací.

Výše podpory:

  • Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj do výše 85 % z celkových způsobilých veřejných výdajů projektu.
  • Dotace ze státního rozpočtu do výše 5 % z celkových způsobilých veřejných výdajů projektu.
  • Podmínkou je spolufinancování z vlastních zdrojů žadatele minimálně ve výši 10 % z celkových způsobilých výdajů projektu.
  • Minimální způsobilé výdaje jsou stanoveny ve výši 0,5 milionu korun.

 

Typy podporovaných projektů:

  • Nákup, výstavba a rekonstrukce objektů center a poraden, objekt po realizaci projektu musí splňovat nízkoenergetický nebo vyšší standard pro energetickou náročnost budovy.
  • Technické vybavení center a poraden investičního charakteru.
  • Tvorbu materiálů a pomůcek investičního charakteru.

 

O dotaci mohou zažádat zejména obce a města, kraje, neziskové organizace, příspěvkové organizace, vysoké školy, organizační složky státu. Další informace k prioritní ose č. 7 najdete na stránkách SFŽP (OPŽP) ZDE.

 

Aktualizovaný plán výzev ke stažení ZDE.