Více času na podstatné

Shrnutí ohlašování agend: ovzduší, IRZ a odpady (roční zprávy)

04.04.2017 09:51

Poslední den v březnu skončilo období pro splnění ohlašovacích povinností agendy ovzduší, IRZ a odpadů (roční zprávy) prostřednictvím Integrovaného systému plnění ohlašovacích povinností (ISPOP) za loňský rok.

Hlášení do Integrovaného registru znečišťování bylo zasláno za 2 781 provozoven.

V oblasti ovzduší k 31. 3. 2017 bylo do systému ISPOP zasláno hlášení Souhrnné provozní evidence za 17 465 provozoven. Poplatkové přiznání bylo ohlášeno za 347 provozoven. Oznámení o počtu systémů požární ochrany a hasicích přístrojů s halony, množství v nich obsažených halonů bylo podáno za 11 subjektů, Zpráva o množství fluorovaných skleníkových plynů a regulovaných látek byla odeslána do ISPOP za 68 subjektů.

Roční zprávu výrobce a akreditovaného zástupce vybraných vozidel zaslalo 23 subjektů, Roční zprávu o plnění povinnosti zpětného odběru elektrozařízení a odděleného sběru elektroodpadu podalo 56 subjektů, Roční zprávu o plnění povinnosti zpětného odběru baterií a akumulátorů zaslalo 139 subjektů a Roční zprávu o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik podalo 141 subjektů.

Mezi nejčastější důvody, které vedly k nezpracovatelnému hlášení, bylo zaslání duplicitního řádného hlášení, odesílání hlášení neoprávněnými uživateli, nevyplnění povinných polí ve formuláři, a nebo nedodržení datového standardu v XML souborech.

 

Zdroj: CENIA