Více času na podstatné

Společnost Komwag vstoupila do ČAOH, chce se také aktivně podílet na diskuzi o budoucím směřování odpadového hospodářství v ČR

11.02.2014 12:37

Do České asociace odpadového hospodářství (ČAOH) vstoupil na začátku února podnik čistoty a údržby města Komwag, jeden z významných dodavatelů odpadových služeb v Praze a ve Středočeském kraji. Společnost Komwag se tak zařadila do stále se rozrůstající skupiny odpadových firem, které se chtějí prostřednictvím asociace aktivně podílet na diskuzi o vhodném fungování a budoucím vývoji odpadového hospodářství v České republice.

Společnost Komwag se tak zařadila do stále se rozrůstající skupiny odpadových firem, které se chtějí prostřednictvím ČAOH aktivně podílet na diskuzi o vhodném fungování a budoucím vývoji odpadového hospodářství v České republice.

„Vstup společnosti Komwag do ČAOH nás velmi těší. Komwag má dlouhou historii a spoustu odborných zkušeností, kterými může přispět k odbornému dialogu v rámci ČAOH a následně prostřednictvím asociace ke komunikaci s ostatními důležitými partnery v oblasti odpadového hospodářství,“ vysvětlil Petr Havelka, výkonný ředitel ČAOH.

Společnost Komwag, podnik čistoty a údržby města, existuje již od roku 1996. Jejími hlavními akcionáři jsou rakouská firma REIWAG Facility Services GmbH a městská část Praha 2. Komwag působí kromě odpadového hospodářství také v oblasti správy motoristických, pěších a ostatních veřejných ploch, podílí se na zimní a letní údržbě komunikací a na údržbě městské zeleně. Svým rozsáhlým portfoliem služeb pokrývá tisíce projektů a mezi jeho partnery patří jak organizace ze státní správy, tak i ze soukromého sektoru. Za zmínku stojí hlavní město Praha, jednotlivé pražské městské části, hotelové sítě, celorepublikové akvizice s obchodními řetězci a další. Společnost pro své klienty z řad obcí, městských částí a firem zajišťuje širokou škálu služeb svozu a nakládání s odpady, včetně instalace a obsluhy odpadkových košů a kontejnerů, provozu sběrných dvorů až po likvidaci černých skládek.

 

Zdroj: TZ ČAOH