Více času na podstatné

Středočeský kraj dává obcím návod, jak využívat překládací stanice pro odpad

24.09.2018 20:14

Středočeský kraj společně s firmou EKO – KOM připravil pro obce další z řady brožur, které jim dávají návod, jak efektivně nakládat s odpadem a přitom vyhovět platným nebo připravovaným legislativním normám. Radní nyní doporučili vydání publikace s názvem „Překládací stanice v odpadovém hospodářství“.

„Brožura vysvětluje důležitost překládacích stanic v odpadovém hospodářství obcí, počítá samozřejmě s tím, že po roce 2024 bude platit zákaz skládkování neupravených směsných komunálních odpadů,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast životního prostředí a zemědělství Miloš Petera. Publikace vychází v rámci dohody „Podpora recyklace a využití odpadů z obcí Středočeského kraje“, která je uzavřená mezi Středočeským krajem a společností EKO - KOM.

V rámci stejné dohody už vyšla například v březnu publikace „Komunální odpad po r. 2024“. Zpracovaná brožura o překládacích stanicích byla schválena Výborem pro životní prostředí a je nyní i Radou. V nejbližší době bude vydána v papírové podobě v počtu 1 200 ks a rozeslána jednotlivým obcím, zároveň bude k dispozici ke stažení na webových stránkách Středočeského kraje. Celkové náklady na publikaci dosáhnou maximálně 11 400 korun.