Více času na podstatné

Sucho a povodně jako krizové situace – výstrahy, rychlá reakce, krizové řízení

19.04.2017 08:57

Seminář je zaměřen na zvýšení připravenosti na sucho i povodně a adekvátní reakci na tyto krizové situace s využitím všech dostupných informací a prostředků tak, aby ztráty na životech a majetku byly co nejmenší.

Program semináře se soustředí na aktuální situace – ukáže, jak vznikají předpovědi a odstupňované výstrahy na sucho a povodně (včetně přívalových), jak se šíří, jak jim rozumět a co po jejich obdržení dělat, kde je najdeme (weby, šíření po linii ČHMÚ – HZS – obce), jaká je činnost důležitých složek krizového řízení a IZS. Vše navazuje na stav plnění Usnesení vlády č. 620 – zejména část, která se týká operativních opatření, přípravy operačních plánů pro zvládání sucha a také povodňových plánů na základě platných a připravovaných metodických pokynů MŽP a MZe. Přínosem bude i připravovaná novela Vodního zákona, která zahrne novou část o suchu.

Seminář pořádá dne 18. 5. 2017 Český národní výbor pro omezování následků katastrof a Český spolek pro péči o životní prostředí ve spolupráci s Radnicí MČ Praha 9 v rámci cyklu "Prevence katastrof – ochrana obyvatel a životního prostředí" seminář Sucho a povodně jako krizové situace – výstrahy, rychlá reakce, krizové řízení.

 

Dokument ke stažení:

Pozvánka

Přihláška