Více času na podstatné

V Česku vznikla transparentní chytrá aukce odpadů

06.12.2021 11:06

Vyfotit materiál, přidat aukci a nechat na chytrém systému oslovení všech oprávněných osob v Česku. Na jednom místě následně vybrat výherce podle ceny, hodnocení a kvalitativních parametrů. Největší digitální odpadové tržiště v Evropě Cyrkl po pilotním běhu spustilo v Česku unikátní aukce odpadů.

Odpadový svět za poslední roky ukázal, nakolik dynamický je vývoj cen a jak je důležité mít o nich dobrý přehled. Vše se zrychluje a kromě potřeby kvalitního partnera je důležitá i ekonomická a environmentální stránka. To vše jsou důvody, proč po delším vývoji společnost Cyrkl přišla s aukčním portálem na obchodování s odpady.

Odpadové aukce fungují velmi jednoduše a nahrazují tak i administrativní složitosti. V přehledném systému se vytvoří aukce pomocí kliknutí na daný odpadový kód. Producent odpadu podrobně popíše, co prodává a jaké jsou parametry zadání, tak aby získal co nejvíce nabídek. Po schválení je nabídka automaticky rozeslána mezi všechny oprávněné osoby dle daného odpadového kódu.

 


Tým odpadových expertů společnosti Cyrkl následně garantuje zapojení firem, ze kterých si producent odpadů vybere podle ceny, oprávnění přijímat dané odpady, ale může vybrat i podle způsobu nakládání se zdrojem. Výhodou celého řešení je především vytvoření skutečné tržní ceny díky oslovení stovek firem ve spojení s jednoduchou administrativou a skutečně funkčním a spolehlivým řešením. Vstup do aukce je totiž závazný pro obě strany - v případě výhry musí kupující materiál opravdu nakoupit a prodávající materiál předat.

 

Cyrkl jako nejrychleji rostoucí startup ve střední Evropě

To, že v odpadech jsou zajímavé obchodní příležitosti, ukazuje i samotná společnost Cyrkl. Ta aktuálně díky mnoha svým inovacím získala v soutěži Deloitte Fast 50 v kategorii Growth Star cenu za nejrychleji rostoucí mladou společnost v Česku a druhou v celém regionu střední Evropy. “To vše by nebylo možné bez spolupráce mnoha našich klientů - jejich pozitivní i negativní zpětné vazby. Jsme za to moc vděční a bez toho by ani aukce nevznikly”, dodává Viktorie Vítková, produktová manažerka.

Aukce navštivte na: https://auctions.cyrkl.com/cs/aukce/

 

O Cyrkl - Cyrkl je mezinárodní technologická a poradenská společnost se specializací na cirkulární odpadové hospodářství. Díky pokročilým technologickým řešením pomáhá na největší digitální odpadové platformě v Evropě tisícům společností přetvořit odpad na zdroj. V rámci poradenských činností její tým odpadových expertů rovněž zpracovává Cirkulární odpadové skeny přinášející firmám finanční úspory i redukci CO2. Cyrkl také vytváří tržní analýzy, přispívá k transferu recyklačních technologií a odpadové legislativy. Těmito aktivitami přináší inovace a principy cirkulární ekonomiky do světa nakládání se zdroji.