Více času na podstatné

V novém čísle Priority o metodické rekonstrukci OPŽP

12.11.2010 07:28

V listopadovém čísle Priority vám nabízíme rozhovor s novým prvním náměstkem SFŽP ČR Dušanem Fibingrem. Tématem rozhovoru jsou plány, jak by se mělo změnit fungování Operačního programu Životní prostředí.

 

Hlavní tezí náměstka Fibingra je, že státní fond musí více dbát na návratnost jím poskytnutých financí. To podle něj znamená, že smyslem OPŽP je spíše podpora progresivních zelených technologií, které by z České republiky učinily centrum „zeleného vývoje a výzkumu", než podpora budování nových kanalizací a údržby těch stávajících.

Přinášíme též úvodní informace o návrhu metodických změn v OPŽP, které by měly příjemcům podpory ulehčit dosavadní situaci z hlediska papírování a zároveň zpříjemnit život tím, že jim na účet přijde podpora dříve, než tomu bylo doposud.

Ministr životního prostředí Pavel Drobil komentuje pro Prioritu přípravu nové legislativy v oblasti odpadového hospodářství.  Na straně 26-27 se můžete seznámit s inovativními projekty na ochranu vod. V pravidelné rubrice tahák se věnujeme nejčastějším chybám při podávání žádostí.

 

Priorita č. 8/2010 ke stažení